Díky aprílu jsme se dočkali 8bitových Google Maps

Adam Fiala
4. 4. 2012 8:24
Google se na letošní apríl rozšoupl a představil tři technologie, které rozesmějí
Na apríla představil Google verzi svých map pro konzole Nintendo.
Na apríla představil Google verzi svých map pro konzole Nintendo. | Foto: Aktuálně.cz

Kdyby se člověk pořádně nepodíval do kalendáře, možná by řadu nových nápadů ze světa technologií považoval za další část informací o zvláštních patentech. Jako když Google chce odposlouchávat hovory kvůli reklamě, nebo Microsoft dálkovým ovládáním zvyšovat cenu obsahu při přeskočení reklamy. Naštěstí první duben skýtá pro internet příležitost, jak se pobavit u vymyšlených informací.

Kostičkované Google Maps na Nintendo

Hned třikrát se ozval Google a lze jen doufat, že jen aprílový den nezneužil, aby pod maskou legrace skryl něco, co vážně chystá. První věc se týká jejich rozsáhlých mapových služeb. Programátoři Googlu si očividně uvědomili, jaký potenciál se skrývá ve starých herních konzolích, a tak připravili konverzi Google Maps, která běží na 8bitovém systému konzolí Nintenda. Dovedete si představit, že v 8bitovém zobrazení získá uživatel velmi povšechnou představu o tom, co se kde nalézá.

Do budoucna by se mohly Google Maps podívat dokonce i na Game Boye. Každopádně konečně by tak konzole vrátily úder smartphonům, které jim kradou hráče. Vždyť hry na mobilech nemají až tak daleko k zážitku z přenosné konzole, a tak letošní PS Vita sázela na kvalitní grafické možnosti.

E-maily psané morseovkou

Jiná novinka bude zajímat majitelé účtů na GMailu. Ovládat e-mailového klienta pomocí tradiční QWERTY klávesnice je zvláště na mobilních telefonech neohrabané. S pomocí nové softwarové klávesnice pro smartphony by k naťukání e-mailu měla stačit dvě tlačítka, obsah zprávy by se totiž tvořil pomocí morseovky. Stačí tečky a čárky a pošta je připravena k odeslání. Vždyť za vývojem GMail Tap nestál nikdo jiný, než samotný pravnuk vnuka bratra Samuela F.B. Morse.

Pirate Bay si pořídili ponorku

V rámci závodních soutěží Nascar se pak vydal Google soupeřit s opravdovými jezdci, a to za pomoci vlastního, automaticky řízeného automobilu. Pod kapotou má osm set koní. Jiný aprílový tým se ale vydal do vod. Po vzoru svého názvu se Pirate Bay vydali v ponorce na širé moře, aby se jejich počítačové servery dostaly do bezpečných mezinárodních vod. Internetoví piráti konečně dostáli renomé svých předků.

 

Právě se děje

Další zprávy