Další pochoutka od Googlu bude Android Key Lime Pie

Adam Fiala
9. 3. 2012 7:39
Po Android Ice Cream Sandwich a Jelly Bean přijde čas na citronový koláč
Android, operační program pro chytré telefony od vyhledávacího giganta Google
Android, operační program pro chytré telefony od vyhledávacího giganta Google | Foto: Google.cz

Google si libuje v tom hledat názvy jednotlivých verzí operačního systému Android v kulinářském světě. Snad aby se uživatelé pořádně zakousli, nebo jim chutnalo, má Googlu sklon přecpávat se sladkým. Gingerbread jako perník a Honeycomb s medem. Aktuální verze Androidu nese označení Ice Cream Sandwich a po internetu už kolují zvěsti o jménu dalších.

Jelly Bean

Android 4.0 se začal používat teprve koncem loňského roku, už nedávno se ale zjevila informace o páté generaci Androidu, který ponese označení Jelly Bean, tedy želé bonbon. Ohledně ověřených informací je Google skoupý, takže se lze jen dohadovat, jestli skutečně bude cílit nové uživatelské doplňky na majitele tabletů či jestli poběží spolu s Windows 8 na počítači.

Key Lime Pie

Google samozřejmě ani nepotvrdil informaci serveru The Verge, který objevil název další verze Androidu, bez další specifikace, jaké číselné označení ponese. Přezdívka by však měla být Key Lime Pie. Jeho uvedení je však ještě daleko. I na Jelly Bean si nejspíš počkáme až do druhé poloviny roku, přestože některé asijské zdroje mluví o červnu. Spíš by majitelé smartphonů a tabletů s Androidem byli rádi za aktualizace na Ice Cream Sandwich.

 

Právě se děje

Další zprávy