Demo Need for Speed: Carbon již brzy

Martin Havlíček
23. 10. 2006 0:00
Týden před vydáním hry zodpovídají vývojáři otázky zvídavých novinářů. Prozradili něco nového? Uvnitř: VIDEO a GALERIE
Foto: Aktuálně.cz

Ohlášení hry Need for Speed: Carbon bylo pro mnohé překvapením, nikoliv v tom smyslu, že by hráči nečekali další díl závodní série, jde spíše o to, že všichni počítali s titulem Most Wanted 2. Producent Scott Nielsen hru v rozhovoru popisuje jako evoluci Most Wanted, proto došlo ke změně podtitulu. Carbon ze svého předchůdce vychází, ale zároveň přináší tolik nových prvků, že to není pouhé rozšíření, ale plnohodnotný nový titul.

Těmi zásadními vylepšeními jsou duely v kaňonu a systém týmové kooperace. Krkolomné závody v kaňonech nám ještě žádná hra tohoto žánru nenabídla; od klasického řádění ve městech se liší především svou riskantností a obtížností. Jedna chyba zde znamená katastrofu. Stejně jako tato novinka, tak i týmové závodění našlo inspiraci v reálné street racing kultuře.

O příběhu se zatím příliš nemluvilo, nikoho totiž nenapadlo, že by v takové hře nějaký mohl být. NfS: Carbon příběh má; vypráví o týpkovi, jenž náhle zmizel z města a to prý z toho důvodu, že odcizil velké peníze. Náš hrdina se po letech vrací a místo toho, aby si užíval krásy rodné hroudy, musí napravovat svou pošlapanou reputaci.

Hlavní mód hry bude spočívat v postupném zabírání celého města a jeho okolí, které je rozděleno na malá teritoria. Každá závodní trať je přitom designována tak, aby plně sedla autu, které máte k dispozici, respektive dané automobilové třídě. Více než padesát aut je rozděleno do tří kategorií: americké muscle vozy, exotické sporťáky a vytuněné japonské káry; z nichž každá má své výhody a nevýhody. Jejich přednosti můžete pochopitelně korigovat oblíbeným tuningem.Úprava aut, zejména ta vizuální, dozná rozšíření díky technologii Autosculpt. Její kouzlo spočívají v možnostech nastavení a úpravy samotných dílů, takže nyní můžete vytvářet kusy, jež budou opravdu unikátní.

Obligátní novinkou je zvýšení počtu módů. Z těch nových nás nejvíce zaujal Canyon Duel, což je závod, ve kterém se musíte držet co nejblíže oponentovi a naopak v druhém kole se mu musíte snažit ujet. I tento mód, stejně jako všechny ostatní vyjma Driftu, bude přístupný v multiplayerové hře.

Hratelná dema pro konzolové verze již byla vydána, takže zbývá pouze hratelná ukázka PC edice. A její vydání je skutečně naplánováno. Ačkoliv datum neznáme, můžeme prozradit, že to bude velmi brzy!

 

Právě se děje

Další zprávy