Conan - prznitel čarodějnic a mlátič velbloudů

Alexander Szalai
16. 9. 2007 0:00
Drsný barbar se dočká dalšího zpracování.
Foto: Hratelně.cz

Hrdinu bez bázně a hany Conana zná asi každý jen trochu zasažený fantasy a hrami. K nám později narozeným promlouval skrze Arnolda Schwarzeneggera, ve filmech režisérů Miliuse a Fleischera. Dříve narození (hodně dříve), ho zase znají z třicátých let minulého století, z knih Roberta E. Howarda. Conan je ztělesněním všech posiloven světa a jistě by mohl plnit obálky Muscle & Fitness. Přesně takový hrdina najde uplatnění v každé rubanici, kde mozek potřebujete akorát při přemýšlení zdali rozsekat nebo rozčtvrtit.

Studio Nihilistic, stojící za perfektním RPG Vampire: The Masquerade Redemption, se vrhlo na krystalickou akční řežbu s Conanem, prznitelem čarodějnic a mlátičem velbloudů v hlavní roli. Slibují velkou věrnost knižní předloze, ne však co se týče příběhu - ten bude o hledání čtyř částí magické zbroje, které mu překvapivě přidají magické útoky -, ale hyborianskému světu. Milovníci knih by měli být jako doma.

Foto: Hratelně.cz

Nepřehlédnutelná inspirace
Conan chce být soupeřem pecce God of War, a to si přiznejme, je hodně těžká váha. Před Bohem války stydlivě klopí oči i ortodoxní PC hráči a vzteky okusují zeď, že to není i na neustále upgradovaném a opatchovávaném mazlíkovi. Conan tedy neponechává nic náhodě a naučil se víc jak sto pohybů, včetně našich oblíbených, které nepřítele pošlou na druhou stranu řeky Styx obzvláště vypečeným a brutálním způsobem. Pohyby samozřejmě plynule navážou jeden na druhý a na pohled nejsou nijak zlé, teda dokud je přímo nesrovnáváte s Kratosovým krvavým baletem, to už tak dobře nevypadají.

Foto: Hratelně.cz

Na pořádné masakrózní orgie, které mají být opravdu velkolepé, potřebujete pořádný nástroj. Tím je pro Conana meč. Sice se říká, že pero je mocnější, ale vysvětlete to polonahému barbarovi. Ten se ohání mečem, jako by to bylo ukazovátko a on s ním ukazoval; tady tě píchnu, tady seknu a přímo tady ti ufiknu obě ruce. Není nijak vybíravý, vezme si ho klidně ze země nebo protivníkovi, a místo slovíčka děkuji, ho nechá koukat na to, jak má místo nohou dva krvavé gejzírky. Ohánět se budete jednoručním, obouručním nebo "vkaždérucejedním" mečem. Pokud se vám to bude zdát málo, jen tak někoho naporcovat s razancí Jamieho Olivera, můžete po něm hodit kus sochy, pořádný šutr nebo třeba sud, případně z něj pochodní udělat postavu do lampionového průvodu.

Inspirace God of War bude vidět téměř na každém kroku, například systém zkušeností a zdraví bude téměř totožný, jen místo kapek půjde o jakési znaky v kroužku, jinak to bude naprosto totožné, včetně toho že je také můžete nají v truhlách.

Foto: Hratelně.cz

Conan sukničkář
Nihilistic slibují herní dobu kolem čtrnácti hodin, což není nijak moc, ale poslední dobou je to obvyklá délka většiny akčních her. Aby vás těch čtrnáct hodin ve hře udrželi, budou pro vás připraveny bonusové panny. Ano, čtete dobře i panny mohou být bonus, bohužel není zatím známo, co za ně dostanete nebo co s nimi půjde provádět. Jedinou jistotou je, že svým oblečením budou připomínat chytrou Horákyni (ani oblečená ani svlečená). Nebudou to však jediné příslušnice něžnější polovičky lidstva, v rámci zachování rovnoprávnosti a vyplnění snu militantních feministek bude Conanovi po boku lučištnice A'kanna, přičemž několik levelů prožijete i v její hebké kůži.

Jako pojistku se autoři spojili se samotným Frankem Frazettem, který je pro Conana tím samým, co Alan Lee a John Howe pro Pána prstenů a celou Středozemi. Namaloval totiž nejlepší Conanovi knižní obaly a vůbec udal směr v kresbě fantasy komiksů. To by mělo zaručit jedno z nejlepších fantasy prostředí ve hrách vůbec. Tak uvidíme. Řekněme si to ale na rovinu, zatím se Conan moc nepředvedl, inspirace God od War je až moc okatá, což by mu mohlo zlomit vaz. Přeci jen napodobit úspěch (o překonání si pouze necháváme zdát) tohoto majstrštyku je něco, co se povede jednou za dekádu, jestli vůbec, a takový Heavenly Sword už mu šanci možná vyfoukl.

 

Právě se děje

Další zprávy