Bioware chce dělat hry pro iPhone

Josef Kníže
2. 7. 2008 18:51
MMO v kapse?
Foto: Hratelně.cz

Vývojáři z Bioware, RPG králové a autoři takových pecek jako Mass Effect či KOTOR, rozebírají možnost vývoje MMO her pro iPhone od Applu.

,,Díváme se na každou platformu, která je dnes k dispozici. Proto nejsme proti začít něco nového, zvlášť když se jedná o technicky velmi zdatný a stále více se rozšiřující iPhone," řekl vedoucí společnosti Greg Zeschuk v rozhovoru pro MTV Multiplayer.

Vývoj her na iPhone doznal velkých změn od té doby, co vývojáři přišli na způsob naplno využít jeho hardwaru. V březnu 2008 byly oznámeny porty Spore a Super Monkey Ball právě na iPhone, kde využijí interaktivní a dotykový displej.

,,První věc, na kterou si musíme dát pozor je, jaká skupina zákazníků bude podobné hry kupovat a jaký zážitek od nich očekává," dodal Zeschuk.

Ray Muzyka z Bioware pak nabídl svůj pohled na věc a poznamenal stále se rozšiřující PC MMO trh, čímž poukázal především na World of Warcraft a Age of Conan, které poslední dobou zaplňují první místa v žebříčcích prodejnosti.

Studie MMO trhu prokázala, že je singleplayerová součást v MMO stejně důležitá, jako ta multiplayerová. ,,Důležitou součástí dobrého MMO je i skvělá hra pro jednoho hráče. Obě součásti musí být na úrovni," řekl Zeschuk.

,,Místo toho, abychom do něčeho hráče nutili, nabídneme jim výběr a možnosti," vysvětluje Muzyka. ,,To je to, co se snažíme dělat v našich hrách. Proto nechceme dělat lineární hry. Zákazník totiž volnost očekává. Dnes už ano."

Uvidíme tedy, pro co se páni vývojáři rozhodnou. Takový Mass Effect na iPhonu by vůbec nemusel být špatný.

 

Právě se děje

Další zprávy