Americké jednotky v Iráku testují Halo 3

Martin Havlíček
2. 1. 2007 14:40
Američtí vojáci, kteří museli přes svátky zůstat v Iráku, dostali jako dárek třídenní Halo 3 LAN party.
Foto: Bungie

Zatímco se prakticky celý herní svět teprve "pere" o vzácné pozvánky k betatestu střílečky Halo 3, američtí vojáci si již vesele užívají hry. Vývojáři této očekávané konzolové akce se totiž rozhodli zpříjemnit vánoční svátky svým "bratrům ve zbrani" tím, že jim poskytli unikátní příležitost Halo 3 vyzkoušet. Vojáci, kteří museli po dobu Vánoc sloužit v Iráku, byli pozváni do stanu vybaveného tak honosně, že by lecjaká luxusní herna mohla závidět. Zde se pak po dobu tří dnů oddávali pro změnu multiplayerové válce ve virtuálním sci-fi prostředí.

Mezi vyvolenými se našlo i několik hráčů, kteří neváhali zprostředkovat své unikátní zážitky zbytku závistivé herní komunity. Multiplayer prý zvládá zatím pouze 12 hráčů online, avšak ve finální verzi se dočkáme vyššího počtu. Jeden z vojáků, známý pod přezdívkou Cowboy082288, podrobně popsal na herním fóru portálu GameSpot konfiguraci ovládání, přičemž neopomenul zmínit, že jedno z tlačítek doposud nebylo obsazeno. Je tedy možné, že je rezervováno pro speciální "krycí granáty", jež prezentoval druhý oficiální trailer.

Vedle řady ne příliš kvalitních fotografií je k dispozici také dvojice velmi krátkých videoklipů (MySpace 1, MySpace 2), jejichž hodnota je však bohužel naprosto mizivá.

 

Právě se děje

Další zprávy