Account ve WoWku koupil za 200 tisíc!

Karel Wolf
18. 9. 2007 17:32
Klepete si na čelo? Jen si klepejte dál...
Foto: Hratelně.cz

World of Warcraft je i přese všechny své nedostatky geniální hra s perfektním marketingem a jedním z nejpropracovanějších herních světů vůbec. O tom se snad s námi nikdo ze čtenářů přít nebude. Ostatně někteří nejmenovaní redaktoři Hratelně ochotně kvůli návštěvě instance nechávají se stoickým klidem zenových mistrů proplouvat kolem sebe uzávěrky materiálů a ani strašlivé běsnění šéfredaktora či hrozba tělesnými tresty je nedovedou z tohoto stavu vytrhnout. No ale stejně, byli byste ochotní obětovat za účet s jednou opravdu vymazlenou postavičkou v cca 200 tisíc korun? Já tedy rozhodně ne, a to si nedovedu alespoň 6 hodinový denní pobyt na území Kalimdoru nebo Azerothu vůbec představit (tedy pokud se zrovna nenudím s přítelkyní na dovolené někde, kam nedosáhne internet).

Přesto se našel hráč, který byl ochotný koupit herní účet za neuvěřitelných 9500 dolarů. Prodávání a nebo naopak nákup herních účtů (či spíše postav) ve WoWku je poměrně rozšířeným fenoménem. V jistých kruzích patří vlastnictví top-levelevého charakteru s unikátním vybavením skoro k sociální povinnosti a ne každý má čas prolézat dungeony, nebo hodiny levelovat. Je to poněkud zarážející vzhledem k tomu, jak přísnou má Blizzard politiku vůči podobným praktikám. Blizzard totiž téměř vůbec neřeší, jestli si zabanováním pár tisíc účtů odláká hráče či nikoliv.

Běžné částky za špičkové účty se pohybují v rozmezí maximálně několik set dolarů, ostatně je to ještě jakž tak přiměřené riziko za případný ban. Jsme proto velmi zvědavi, jak se nyní povede novému majiteli účtu s rogue Night Elfem jménem Zezuo. Dát postavu v hodnotě velmi pěkné ojetiny za pár hodin hraní by pravděpodobně byla příliš silná káva i pro hodně rozmarného a otrlého uživatele. A čím že je Zeuzo tak výjimečný? No přece několika luxusními dropy z datadisku Burning Crusade. Tím prvním jsou jak jinak oba dva Illidanovi zahnuté fosforeskující meče a k shození není skoro celý komplet (4/5) roguovského Tier 6 setu, který byl nalootován během pravidelných návštěv Black Templu a legendární retro-bitvy na Mount Hyjal. Nový majitel Zezua hraje na realmu PvP Kazzak, takže Hordo pozor!

 

Právě se děje

Další zprávy