Stovka energetiků pracovala ,,pro dobrou věc"

vt
25. 6. 2012 8:16
Dobrovolníci z ČEZ pomáhali v Praze a ve středních Čechách deseti neziskovkám
Pro sdružení Zajíček na koni, Autistik a Koniklec Suchomasty pracovalo dvacet jedna dobrovolníků.
Pro sdružení Zajíček na koni, Autistik a Koniklec Suchomasty pracovalo dvacet jedna dobrovolníků. | Foto: ČEZ

Kdo si najde „Čas pro dobrou věc," může jeden pracovní den v roce darovat potřebným. Skupina ČEZ tuto možnost zaměstnancům nabízí již pátý rok.

Tentokrát se dobrovolníci v první polovině června vypravili do deseti neziskových organizací v Praze a středních Čechách. A pomáhala jich rovná stovka - seniorům, autistickým nebo jinak zdravotně znevýhodněným lidem například upravili zahradu, umyli okna a pomohli s úklidem.

Šestnáct analytiků a manažerů obnovilo zarostlý plot zahrady Nemocnice Milosrdných sester sv. Karla Boromejského v Praze. „Dobrovolníci odvedli fyzicky náročnou práci, na kterou bychom nestačily. Myslím, že zítra jejich tělo pocítí, jak se nadřeli. Snad si s únavou odnesli i dobrý pocit, že nám pomohli," poznamenala sestra Alžběta.

Desetičlenná parta pomohla Centru výcviku psů Helppes v Praze 5 připravit Mistrovství ČR asistenčních a vodicích psů. Tři dobrovolnice zase zpestřily den handicapovaným klientům Dílen tvořivosti, společně vyráběli květiny z látky, brože a záložky do knížek. Další trojka se pustila do jarního úklidu pokojů ve stacionáři Vyšší Hrádek.

Sestra Alžběta rozděluje práci v zahradě Nemocnice Milosrdných sester sv. Karla Boromejského v Praze.
Sestra Alžběta rozděluje práci v zahradě Nemocnice Milosrdných sester sv. Karla Boromejského v Praze. | Foto: ČEZ

Pro sdružení Zajíček na koni, Autistik a Koniklec Suchomasty pracovalo dvacet jedna dobrovolníků, mimo jiné umyli okna, otloukli omítky ve stáji a z půdy vyklidili slámu. Do práce se zapojili i klienti, v Suchomastech například odváželi kolečka s posekanou trávou.

Patnáct energetiků navštívilo Centrum služeb Hvozdy, devatenáct pomocníků odstraňovalo suť a čistilo cihly v pivovaru Lobeč a třináct dobrovolníků klestilo náletové dřeviny v Prokopském údolí.

Projekt firemního dobrovolnictví „Čas pro dobrou věc" organizuje Skupina ČEZ od roku 2008. Jedná se o dlouhodobou spolupráci založenou na dobrovolnosti všech zúčastněných stran. Během čtyř let se zapojilo 1541 firemních dobrovolníků, kteří pomáhali průměrně v 50 veřejně prospěšných organizacích ročně. Tato forma pomoci doplňuje firemní filantropii jako součást společensky odpovědných aktivit Skupiny ČEZ.

 

Právě se děje

Další zprávy