Spořitelna a BNP podepsaly smlouvu o koupi spotřebitelských úvěrů Hello bank!

ČTK ČTK
18. 9. 2023 16:33
Spořitelna a BNP podepsaly smlouvu o koupi spotřebitelských úvěrů Hello bank!

Česká spořitelna a BNP Paribas Personal Finance podepsaly smlouvu o koupi spotřebitelského úvěrového portfolia Hello bank!. Stalo se tak poté, co transakce, která je důsledkem postupného ukončování působení Hello bank v ČR, získala souhlas regulatorních orgánů. Spořitelna to dnes sdělila v tiskové zprávě.

Pro držitele úvěrů a kreditních karet Hello bank! se zatím nic nemění. Nadále zůstávají klienty Hello bank, řeší s ní veškeré klientské záležitosti, a splácejí své úvěry podle dohodnutých podmínek do Hello bank!. O změnách ve způsobu splácení úvěrů a obsluze produktů bude Česká spořitelna klienty Hello bank, kterých se bude převod úvěrů týkat, informovat, uvedla.

Česká spořitelna se dohodla s BNP Paribas Personal Finance na prodeji spotřebitelského úvěrového portfolia Hello bank! koncem července. Jeho hodnota činila koncem května 8,8 miliardy korun. Hello bank! oznámila rozhodnutí postupně pozastavit své bankovní aktivity v ČR začátkem dubna.

Transakce nezahrnuje depozitní produkty Hello bank!, smlouvy o běžných či spořicích účtech ani vklady vedené u Hello bank! tedy na Českou spořitelnu převedeny nebudou.

 

Právě se děje

Další zprávy