Kunratice dorovnají nabídku z aukce na prodej zámku s parkem, vítěz ale znovu nabídl víc

ČTK ČTK
31. 1. 2024 12:42
Kunratice dorovnají nabídku z aukce na prodej zámku s parkem, vítěz ale znovu nabídl víc

Městská část Praha Kunratice dorovná nejvyšší nabídku 106 260 000 korun z elektronické aukce, ve které Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) prodával kunratický zámek s přilehlým parkem. Starostka Kunratic Lenka Alinčová (Hnutí Praha-Kunratice) dnes sdělila, že návrh na dorovnání nabídky schválilo v úterý večer na mimořádném jednání zastupitelstvo městské části. Podle ÚZSVM ale vítěz aukce nabídl zvýšení ceny o 20 milionů korun. Majetkový úřad počká na písemnou reakci Kunratic, o dalším postupu rozhodne potom. Podle Alinčové ale nemůže žádná strana nabídku zvýšit, když byla aukce již uzavřena. Další postup řeší s právníky a chce jednat s ÚZSVM.

Mluvčí ÚZSVM Michaela Tesařová sdělila, že se vítěz aukce z veřejných zdrojů dozvěděl o možném prodeji zámku městské části a s ohledem na to nabídl zvýšení ceny. "Jedná se o zásadní novou skutečnost. S ohledem na zákonné povinnosti ÚZSVM dne 29. ledna 2024 zaslal městské části upravený návrh kupní smlouvy, v níž je navýšena kupní cena ze 106 260 000 Kč na 126 260 000 Kč," uvedla Tesařová.

Podle Alinčové je ale podobný postup ve chvíli, kdy byla aukce uzavřena, nemožný ."S navýšením nesouhlasíme, aukce byla ukončena a snad platí nějaká pravidla. Na dorovnání ceny jsme byli domluveni s úřadem. Co přesně teď uděláme, vám neřeknu, ale máme právníky a chceme jednat s ÚZSVM. Zámek je součástí areálu a naším cílem je jej sjednotit," řekla Alinčová. Termín, dokdy má být vše rozhodnuto, byl podle ní stanoven do 8. února.

 

Právě se děje

Další zprávy