Jan Hamáček obsadí novou funkci ředitele pro vnější vztahy Czechoslovak Group

ČTK ČTK
15. 2. 2024 9:55
Jan Hamáček obsadí novou funkci ředitele pro vnější vztahy Czechoslovak Group

Novou pozici ředitele pro vnější vztahy strojírensko-zbrojařského holdingu Czechoslovak Group (CSG) obsadí bývalý vicepremiér a ministr vnitra a někdejší předseda Sociální demokracie Jan Hamáček. Firma to ve čtvrtek oznámila v tiskové zprávě. Pětačtyřicetiletý Hamáček se obrannému průmyslu věnuje po odchodu z politiky. Působí jako viceprezident Asociace obranného a bezpečnostního průmyslu ČR a je místopředsedou Sekce obranného průmyslu Hospodářské komory ČR.

Hamáček bude ve skupině CSG zastřešovat vztahy s oborovými asociacemi i s vládními institucemi, účast v podnikatelských delegacích nebo monitoring regulace a legislativy ve vztahu k oborům, v nichž její firmy působí.

Místopředseda představenstva a výkonný ředitel společnosti David Chour uvedl, že CSG má výrobní společnosti na třech kontinentech a vyváží své produkty do celého světa, současně pracuje na akvizičních příležitostech zejména v Evropě a USA. Bylo podle něj potřeba, aby oblast vnějších vztahů CSG zastřešil specializovaný manažer, kterým se stal od února Hamáček.

 

Právě se děje

Další zprávy