Mizerné fotky z instantního fotoaparátu? Nový Instax má funkci "k nezaplacení"

Blahoslav Baťa Otakar Schön, Blahoslav Baťa
15. 6. 2022 10:00
Móda instantních fotek na papíře se vrátila. "Na svatbě nebo výletu udělat spoustu snímků a kamarádům nebo dětem hned dát i papírovou verzi. Ještě lepší je ale možnost fotit bez toho, aby se každý snímek vytiskl. A to umí Fujifilm Instax mini evo," tvrdí redaktor Hospodářských novin Otakar Schön.
Fotky na Instagram i na papír: Instax mini evo je digitální foťák s tiskárnou uvnitř. | Video: Otakar Schön, Blahoslav Baťa

"Ve chvíli, kdy jeden snímek stojí mezi 18 a 28 korunami podle typu rámečku kolem fotky, je mnohem lepší možnost zkontrolovat fotku. Teprve potom ovladačem fotku vytisknout," tvrdí Schön.

Instax mini evo kombinuje funkce klasického digitálního automatu s tiskárnou a vlastně i s Instagramem, protože má zabudované filtry. "První vybíráte otáčením objektivu. K dispozici je třeba dvojitá expozice, zrcadlení nebo vinětace a rybí oko, pak lze ještě dalším mechanickým voličem upravit barevnost snímku," popisuje fungování foťáku Schön.

Samotný fotoaparát má snímač s rozlišením 5 Mpx a objektiv má lacinou optiku, ale i to je podle redaktora HN součást retro kouzla. "Jedinou vadou na kráse je fakt, že do mobilu lze přesunout jen vytištěné fotografie, takže je lepší mít ve foťáku paměťovou kartu a fotografie přenášet na ni," dodává Schön.

 

Právě se děje

Další zprávy