Eurowings začaly nabízet některé lety Smartwings z Prahy ve svém systému

ČTK ČTK
21. 8. 2023 12:53
Eurowings začaly nabízet některé lety Smartwings z Prahy ve svém systému

Letecký dopravce Eurowings začíná nabízet některé lety českého dopravce Smartwings z Prahy ve svém prodejním systému pod svými kódy. Jde o lety do Tel Avivu, Valencie, Splitu a Nice. Smartwings takto nabízí lety Eurowings od loňského března. Eurowings to dnes uvedly v tiskové zprávě. Obě společnosti si od spolupráce slibují širší nabídku spojení z Prahy pro své zákazníky. Na zimní sezonu Eurowings také zahájí provoz přímé linky do Maroka.

"Spolupráce mezi Eurowings a Smartwings posiluje naši pozici na evropské základně v Praze a umožňuje nabídnout našim zákazníkům ještě více možností cestování z České republiky," řekl generální ředitel Eurowings Jens Bischof. Generální ředitel Smartwings Roman Vik uvedl, že díky dohodě s německým dopravcem se pro zákazníky Smartwings výrazně zvýší nabídka leteckých spojení. Zatím bude německý dopravce nabízet čtyři lety Smartwings, plánuje se však rozšíření destinací.

Eurowings nyní provozují 18 pravidelných linek z pražského letiště, od podzimu přibudou další dvě. Začátkem listopadu zahájí provoz přímé pravidelné linky do marockého Agadiru. Nabídnou tři lety týdně, a to v úterý, středu a sobotu. Smartwings z Prahy nyní provozuje 37 pravidelných přímých spojení.

 

Právě se děje

Další zprávy