Colt CZ dostal povolení odkoupit výrobce munice Sellier&Bellot

ČTK ČTK
16. 4. 2024 14:18
Colt CZ dostal povolení odkoupit výrobce munice Sellier&Bellot

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil skupině Colt CZ nákup vlašimského pro ochranu hospodářské soutěže. Úřad o tom v úterý informoval v tiskové zprávě. Firmy o transakci informovaly v polovině loňského prosince. Colt CZ za stoprocentní podíl v Sellier&Bellot zaplatí dosavadnímu majiteli CBC Europe 350 milionů dolarů, v přepočtu 8,1 miliardy korun, a vydá novou emisi kmenových akcií. CBC po dokončení transakce získá v Colt CZ podíl 27 až 28 procent.

"S ohledem na skutečnost, že společnost Sellier&Bellot je významným českým výrobcem munice malé ráže a současně skupina Colt je významným českým producentem malorážních zbraní, oslovil Úřad odběratele spojujících se soutěžitelů. Ani podrobnější prošetření uvedených oblastí nepřineslo informace o tom, že by posuzované spojení mohlo mít negativní dopady na hospodářskou soutěž na území České republiky," uvedl úřad ve zprávě. Rozhodnutí je pravomocné.

Společnost Sellier&Bellot vyrábí malorážovou munici. Historie podniku sídlícího ve Vlašimi na Benešovsku sahá do roku 1825. "Akvizice Sellier&Bellot zapadá do naší dlouhodobé strategie expandovat nejen v našem klíčovém segmentu ručních palných zbraní, ale i v souvisejících odvětvích, kdy je střelivo přirozeným doplňkem našich produktů," uvedl dříve prezident a předseda představenstva Colt CZ Jan Drahota. Společnost CBC se podle něj stane druhým největším akcionářem Coltu CZ.

 

Právě se děje

Další zprávy