ČNB varuje před společnosti AREASS, která nabízí možnosti investic

ČTK ČTK
1. 9. 2023 14:47
ČNB varuje před společnosti AREASS, která nabízí možnosti investic

Česká národní banka (ČNB) dnes varovala před aktivitami společnosti AREASS, která vystupuje i pod názvem AREASS GROUP a nabízí možnosti investic. Společnost nemá žádné oprávnění k činnosti na finančním trhu v Česku. Případné investice tak nejsou ze zákona pojištěny ani jinak chráněny, uvedla centrální banka na svých internetových stránkách.

Společnost, před níž ČNB varovala, nabízí klientům obchodování s měnovými páry, s akciovými indexy, komoditami a kryptoměnami. Zároveň o sobě tvrdí, že provozuje samostatný investiční fond a že má k činnosti povolení od ČNB. Centrální banka zdůraznila, že společnost nemá povolení k poskytování investičních služeb ani žádné jiné povolení k působení na českém finančním trhu.

ČNB rovněž upozornila, že společnost nabádá své klienty, aby si do svých zařízení instalovali program umožňující vzdálený přístup. "ČNB důrazně varuje před instalací tohoto typu programů za účelem pouhé instalace investičních platforem do vašich zařízení, neboť se jedná o programy, které mohou být zneužity k získání přístupu k vašim soukromým informacím, a to včetně přístupu do vašeho internetového bankovnictví," uvedla centrální banka.

ČNB dohlíží na finanční trh a pravidelně upozorňuje na aktivity firem, které nemají potřebná povolení. Seznamy regulovaných a registrovaných subjektů ČNB zveřejňuje na svém webu.

 

Právě se děje

Další zprávy