České dráhy od 4. září obnoví provoz vlaků využívaných studenty

ČTK ČTK
30. 8. 2023 12:16
České dráhy od 4. září obnoví provoz vlaků využívaných studenty

České dráhy (ČD) od 4. září obnoví provoz některých vlaků, které o prázdninách nejezdily. Takzvané školní vlaky se vrátí například mezi Strakonice a Blatnou či na trať mezi Pelhřimov a Tábor. Poslední prázdninový víkend dopravce také posílí dálkové spoje. Přesto doporučuje cestujícím včasný nákup jízdenek s rezervací místa. České dráhy to dnes uvedly v tiskové zprávě.

Vlaky, které využívají zejména studenti, budou podle ČD od září opět jezdit z Chocně do Vysokého Mýta, na trati Dobruška-Opočno pod Orlickými horami a na dalších místech republiky.

Kvůli konci prázdnin a blížícímu se začátku školního roku také České dráhy posílí dálkové spoje. "Do vlaků zařadíme plánované posily a budeme mít připravené také vozy pro operativní posilování nejvytíženějších vlaků. Přesto cestujícím doporučujeme včasný nákup jízdenek, zajištění rezervací a využití vlaků mimo přepravní špičku," řekl člen představenstva a náměstek generálního ředitele ČD pro osobní dopravu Jiří Ješeta.

Posilové vozy budou podle tiskové zprávy připravené v důležitých železničních uzlech, jako jsou Praha, Olomouc a Bohumín. Vytížené jsou podle dopravce pravidelně linky z Moravy do Prahy, českých krajů do hlavního města a také do velkých měst, jako je Brno, Ostrava nebo Plzeň.

Leo Express posilování spojů neplánuje, podle mluvčího Emila Sedlaříka jsou na jejich spojích stále volná místa.

 

Právě se děje

Další zprávy