Cena jízdného v MHD v Mostě a Litvínově od října vzroste

ČTK ČTK
22. 9. 2023 13:47
Cena jízdného v MHD v Mostě a Litvínově od října vzroste

Cena jízdného v městské hromadné dopravě v Mostě a Litvínově od 1. října vzroste. Schválili to oba akcionáři dopravního podniku, kterými jsou daná města. Důvodem změny tarifu je růst nákladů na provoz. Změny se dotknou nejvíce jednotlivých jízdenek, zdraží zhruba o 20 procent, základní jízdné tak bude stát 25 korun. Cena ročního kuponu se nezmění. Vyplývá to z informací projednaných v zastupitelstvech měst. Podrobnosti k ceníku zveřejní Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova v pondělí, řekla dnes pracovnice podniku.

Zastupitelé v Mostě schválili změnu ceníku minulý týden, jejich kolegové v Litvínově ve čtvrtek večer, ani v jednom případě se širší debata nevedla. Náměstek dopravního podniku Vladimír Šefr litvínovským zastupitelům řekl, že v případě tříměsíční jízdenky je zdražení o šest procent a u třicetidenní o sedm procent. Měsíční základní jízdné tak vyjde na 480 korun namísto dosavadních 440 korun, za jízdenku na tři měsíce zaplatí cestující od října 1300 korun, teď to bylo o sto korun méně.

V Litvínově dopravní podnik připravuje projekt modernizace tramvajové trati. "Řešíme problémy se sítěmi, pozemky, ale pracujeme na tom, posouváme se dopředu," uvedl Šefr. Výběrové řízení na nový odbavovací systém se nezdařilo, podnik chce v říjnu vypsat nové. V polovině příštího roku by chtěl podnik výměnu systémů realizovat. Cestující by tak mohli hradit jízdné platební kartou. Šefr podotkl, že Most a Litvínov jsou jedněmi z mála měst v České republice, kde tuto možnost lidé nemají.

 

Právě se děje

Další zprávy