Budoucí Vánoce: Na co budeme stát fronty

Red Eko
21. 12. 2005 12:00
Praha - Statistiky nelžou. Češi před Vánocemi nakupují, jako nikdy. A na poslední chvíli. Ušetřete si stres - vyberte si dárky budoucnosti s předstihem.

S jakými novinkami nás firmy překvapí před Vánoci za několik let? Samozřejmě, že firmy vyvíjejí, inovují, plánují. Málokterá však o svých budoucí výrobcích hodlá něco říct.

Naše plány jsou tajné

"Vy myslíte, že vám někdo řekne, co plánuje vyrábět? To by musel být úplný blázen," odpověděl šéf marketingu jedné velké nadnárodní společnosti na otázku, s čím by jeho společnost mohla v příštích letech přijít.

S podobnou reakcí se vrátil dotaz i z jiných firem. Několik "statečných" se přesto rozhodlo tajemství hodit za hlavu - tedy alespoň některá. 

A tak vám je můžeme nabídnout včetně obrazových galerií, které najdete v každém z následujících článků.

Světlo, jídlo, pohyb

Česko před Vánocemi, to jsou i dlouhé fronty v obchodech s domácím elektro. Zajímá vás, na co budete stát za pár let? Třeba Electrolux má jasno. (PODÍVEJTE SE ZDE)

I Philips vyrábí pomocníky do domácnosti. Nás nechal nahlédnout do krabice nápadů, jak se dá využít her světla. (PŘEČTĚTE SI TADY)

Svátky = jídlo. Firma Unilever tvrdí, že se chce přizpůsobit zákazníkům, kteří vyžadují "kvalitní a zdravou stravu". Inovuje však i jiné "budoucí dárky", třeba kosmetiku. Anebo mycí a prací prostředky, i když ty asi jako dárek moc nepotěší, že... (CELÝ ČLÁNEK)

Poslední oblastí, ve které jsme dostali alespoň od některých odpověď, byla auta. Nápady automobilky Volvo (CELÝ ČLÁNEK) a inovace od Citroënu (ČLÁNEK ZDE) si prohlédněte sami.

 

Právě se děje

Další zprávy