Anketa: Vysokoškoláky pořád nejvíc láká ČEZ

ČTK ČTK
21. 2. 2013 17:05
Nejlepší studenti usilují o zaměstnání v silných a prestižních firmách
I přes problémy z poslední doby zůstává ČEZ nejatraktivnějším zaměstnavatelem.
I přes problémy z poslední doby zůstává ČEZ nejatraktivnějším zaměstnavatelem. | Foto: Reuters

Vysokoškoláci by nejraději pracovali u firmy ČEZ. V žebříčku podle oborů studia pak v anketě České studentské unie bodovala Škoda Auto, auditorská firma PricewaterhouseCoopers a advokátní kancelář Allen & Overy. Anketa tak dopadla stejně jako loni.

Do hlasování se zapojilo 10 479 studentů, podle mluvčího studentské unie Jiřího Kohouta výsledky potvrdily zájem mladých o silné a prestižní firmy.

„Technici chtějí do Škody Auto, právníci do Allen & Overy, ekonomové do PwC. Toto jsou volby vysokoškoláků s nejlepšími studijními výsledky," komentovala studentská unie výsledky hlasování. Nejvíce hlasů bez ohledu na studijní obor a výsledky studentů pak získala energetická společnost ČEZ.

V oblasti bankovnictví a pojišťovnictví pak měli mladí největší zájem o pozice v České spořitelně, Student Agency byla zase nejžádanější v oblasti dopravy a stavebnictví. Počítačoví experti by nejradši nastartovali svou kariéru v Googlu, obchodníci v Tesco Stores a odborníci na telekomunikace ve Vodafonu. V kategorii spotřebitelský průmysl bodoval u mladých Plzeňský prazdroj, mezi právnickými kancelářemi pak Deloitte Legal a v poradenství Deloitte ČR.

„I v letošním průzkumu se nám potvrdilo, že o prosperující a prestižní firmy je velký zájem. Tyto firmy mají ve svém oboru již dnes obrovskou konkurenční výhodu. Chtějí u nich pracovat ti nejlepší studenti a to firmám do budoucna bezpochyby pomůže," myslí si Kohout. „Manažeři personálních oddělení nám opakovaně potvrzují, že boj o talenty na trhu nepolevil. Průzkumem bychom rádi pomohli talentům v rozhodování, kdo jsou ti nejlepší zaměstnavatelé v jednotlivých odvětvích," dodal.

 

Právě se děje

Další zprávy