Vypadají skoro stejně, ale jsou zdravější. Podívejte se, jak firmy vylepšují výrobky

Iva Špačková Iva Špačková
12. 9. 2017 6:46
Výrobci vylepšují nutriční hodnoty potravin či nápojů a snaží se tím získat sympatie spotřebitelů, kterým záleží na zdravějším životním stylu. Chutě lidí se však zdravějším trendům přizpůsobují pomalu. Firmy proto při změně receptury postupují opatrně. Chuťové složky jako cukr či sůl tak snižují třeba jen o desetiny procent. Podívejte se na šest výrobků, které letos získaly od Potravinářské komory ČR ocenění za nejlepší změny nazvané Reformulace roku.
Foto: Semix Pluso

Ovesné lupínky – původní výrobek

Výrobek se nyní jmenuje Celozrnné lupínky ovesné s jablkem a skořicí, je zabalený v sáčku a váží 200 gramů. Původně se jmenoval 4 Hit ovesné lupínky skutečně celozrnné jablko se skořicí, sáček byl ukryt v krabici a hmotnost dosahovala 500 gramů.

 

Právě se děje

Další zprávy