Myši, odpad, chybějící teplá voda. Tyto restaurace a prodejny musely zavřít

Ekonomika Ekonomika
7. 12. 2015 17:44
Státní zemědělská a potravinářská inspekce uzavřela během uplynulých deseti týdnů dalších čtyřicet provozoven. Typickými důvody byly rozsáhlé a dlouhodobé zanedbání úklidu, výskyt škůdců, hromadění odpadu, absence přístupu k teplé vodě a další prohřešky, které přímo ohrožují zdraví spotřebitele. Projděte si jejich abecední přehled.

Restaurace Blaník, Praha 10

Restaurace Blaník (kontrolovaná osoba: Soňa Polívková), V korytech 1533/71, 100 00 Praha 10.

V prostorách kuchyně byl při kontrole katastrofální stav hygieny. Okna i parapety byly silně znečištěny zašlou špínou, ve které leželo jednak kuchyňské náčiní (talíř, hadr), tak suroviny pro přípravu jídel. Sporák a pracovní plochy v jeho okolí trpěly dlouhodobě zaschlou špínou a mastnotou. Nemyté náčiní na pracovních plochách bylo zcela neorganizovaně poházeno a otevřené koše včetně po zemi rozmístěných odpadků znemožňovaly zachovat elementární hygienické požadavky. V kuchyni se taktéž odlupovala omítka ze stěn a mohlo tak docházet ke kontaminaci potravin.

 

Právě se děje

Další zprávy