Z České pošty v pololetí odejde 574 zaměstnanců, o třetinu míň, než se čekalo

ČTK ČTK
19. 6. 2023 11:34
Z České pošty v pololetí odejde 574 zaměstnanců, o třetinu míň, než se čekalo

Z České pošty odejde do konce června v souvislosti s rušením poboček maximálně 574 zaměstnanců, což je o třetinu méně, než se původně čekalo. Podnik kvůli snížení počtu pošt zrušil 924 pracovních pozic, ale 350 zaměstnanců přešlo do jiných poboček, uvedl mluvčí České pošty Matyáš Vitík.

Pošta k polovině roku ruší 300 z 3200 poboček a kvůli tomu zrušila i pracovní místa na těchto poštách. "Aktuálně 350 zaměstnanců využilo nabídku a přešlo na nástupnické pobočky, které budou obsluhovat klienty z rušených pošt. Není vyloučeno, že do konce měsíce ještě nedojde k dohodě s dalšími pracovníky," uvedl mluvčí.

O měsíc později, tedy ke konci července, podnik podle Vitíka zruší navíc 529 doručovatelských pracovních pozic. "V souvislosti s optimalizací listovní doručovací sítě k 31. červenci bude zrušeno 529 pracovních typových pozic. K poslednímu květnu využilo nabídky na jinou pozici na České poště 250 zaměstnanců. K poslednímu červenci tak odejde 251 pracovníků. Zbytek, tedy 28, byla neobsazená místa. Tyto počty se mohou ještě měnit, pokud by do konce července další pracovníci přijali nabídku jiné pozice," dodal.

 

Právě se děje

Další zprávy