Výrobce pušek a pistolí Remington je na pokraji bankrotu, píše WSJ

ČTK ČTK
14. 3. 2018 12:02
Remington Outdoor se potýká s vysokým zadlužením, situaci navíc zkomplikovaly výzvy k přísnější kontrole zbraní v USA po střelbě na škole v Parklandu, při které v únoru zahynulo 17 lidí.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Facebook/Remington

New York - Americký výrobce pušek a pistolí Remington Outdoor je na pokraji bankrotu a chystá se požádat o soudní ochranu před věřiteli. Na svých internetových stránkách o tom informuje ekonomický list The Wall Street Journal (WSJ).

Remington Outdoor se potýká s vysokým zadlužením, situaci navíc zkomplikovaly výzvy k přísnější kontrole zbraní ve Spojených státech po střelbě na škole v Parklandu, při které v únoru zahynulo 17 lidí. Podle zdroje WSJ obeznámeného se situací by současné politické prostředí mohlo mít vliv na schopnost firmy získat úvěr nutný k udržení podniku v chodu.

Řada významných investorů a podniků nyní přehodnocuje vztahy s výrobci střelných zbraní. Maloobchodní společnosti, včetně gigantu Walmart, se rozhodly zvýšit minimální věk pro prodej střelných zbraní z 18 na 21 let, upozorňuje WSJ.

Florida minulý týden schválila nový zákon o bezpečnosti na školách, který kromě zvýšení věkové hranice pro nákup pušky z 18 na 21 let rozšiřuje povinnou třídenní čekací dobu při nákupu pistolí také na nákup dlouhých palných zbraní a zakazuje prodej zařízení, které umožňuje upravit poloautomatickou zbraň na plně automatickou.

 

Právě se děje

Další zprávy