Vydavatelství Mladá fronta uprchlého Savova se draží. Zájem má Soukup, Vítek i Zach

ČTK ČTK
2. 9. 2020 10:16
Zájemci o koupi vydavatelství Mladá fronta se utkají v elektronické aukci. Vyvolávací cena je 36 milionů korun a minimální příhoz pak 100 000 Kč. Podnik vydávající například týdeník Euro se prodává očištěný o závazky, které vznikly před vyhlášením konkurzu.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: ČTK

Na nového majitele přejdou všechny autorské kontrakty, ochranné známky a celé portfolio titulů. V insolvenčním řízení s vydavatelstvím se s pohledávkami přihlásilo více než 400 věřitelů, kteří žádají přibližně 400 milionů korun. Pohledávky by měly být hrazené z výnosu aukce.

Výsledkem finálního prodeje podniku by mělo být získání nového majitele do 10. září. Novým vlastníkem Mladé fronty se stane zájemce, který nabídne nejvyšší cenu a soud ho následně potvrdí.

Vlajkovou lodí vydavatelství je týdeník Euro a portál Euro.cz. Spolu s týdeníkem Euro vychází také Top speciály, lifestylové magazíny Esence a Hipster. Divize Online provozuje rovněž ekonomický web Finance.cz a dalších 12 specializovaných online titulů.

Divize Knihy na trh ročně uvede kolem 250 nových knižních titulů pro širokou veřejnost a odborníky ve zdravotnictví. Portfolio vydavatelství doplňují auto-moto a hobby magazíny, zdravotnické časopisy, pro nejmenší děti časopis Puntík, magazín Maminčin Puntík a časopis Tečka pro děti od šesti let.

Majitelem vydavatelství je podnikatel František Savov, který žije v Londýně a v ČR je obviněn v kauze daňových podvodů.

 

Právě se děje

Další zprávy