Vnitro vypíše zakázky za 13 miliard, vláda souhlasí

ČTK ČTK
23. 4. 2014 16:48
Zakázky zahrnují nákup a servis nových osobních aut, zajištění dodávek pohonných hmot, nákup licencí k produktům od Microsoftu pro státní správu a výrobu nových elektronických dokladů.
Foto: Ondřej Besperát, Aktuálně.cz

Praha - Vláda ve středu schválila pět největších investic, které v letošním roce plánuje ministerstvo vnitra. Celkem jde o zakázky za téměř 13 miliard korun, které zahrnují nákup a servis nových osobních aut, zajištění dodávek pohonných hmot, nákup licencí k produktům od Microsoftu pro státní správu a výrobu nových elektronických dokladů.

Zakázky většinou potrvají několik let. Potvrdila to Hana Malá z tiskového odboru ministerstva vnitra.

Největší investice ve výši téměř 6,2 miliardy korun se týká výroby nových elektronických dokladů. Jde zejména o cestovní pasy a povolení k pobytu, které budou bezpečnější. Resort letos počítá se zahájením vyjednávání se společností Státní tiskárna cenin, která je z důvodu ochrany výhradních práv jediným dodavatelem, který může pro ministerstvo elektronické doklady vyrábět. Pravděpodobně tak zakázku získá. Vnitro má s firmou uzavřenou smlouvu již od konce roku 2005. Kontrakt na nové doklady by měl platit v letech 2016 až 2025.

Druhý nejvýznamnější tendr za 4,6 miliardy korun se týká dodavatele, který bude státní správě poskytovat licence k produktům Microsoft. Dosavadní rámcová smlouva, kterou měl resort se společností Fujitsu Siemens Computers, vypršela po pěti letech na konci loňského listopadu. Výběr nového dodavatele byl zahájen letos v březnu.

Resort chce také za 420 milionů korun vybrat dodavatele a poskytovatele servisních služeb na nová osobní auta, které chce vnitro nakoupit v letech 2014 až 2017.

Další zakázka za více než 1,1 miliardy korun se týká zajištění bezhotovostního odběru pohonných hmot pro subjekty ministerstva na dobu čtyř let.

Poslední zakázkou za 600 milionů korun jsou dodávky benzinu a nafty do vlastních úložišť pohonných hmot ministerstva vnitra. Dodávky se mají uskutečnit v letech 2015 a 2016.

 

Právě se děje

Další zprávy