Vedení Prahy požaduje audit tendru na metro D, zakázku rušit nechce

ČTK ČTK
22. 1. 2024 13:09
Vedení Prahy požaduje audit tendru na metro D, zakázku rušit nechce

Vedení Prahy požádalo dozorčí radu dopravního podniku, aby zadala zpracování interního hloubkového auditu tendru na druhou část stavby metra D. V pondělí to schválili radní města. Podle náměstka primátora pro dopravu Zdeňka Hřiba (Piráti) není v plánu celou zakázku rušit, protože zadávací dokumentace je v pořádku. Úřad pro ochranu hospodářské soutěže minulý týden kvůli nedostatečným podkladům zatím nepravomocně zrušil rozhodnutí o výběru vítěze tendru, kterým se stalo sdružení firem zahrnující například firmy Subterra a Hochtief.

Dnešní krok radních je reakcí na rozhodnutí úřadu, audit se bude zabývat právě postupem dopravního podniku při výběru vítězného sdružení. "Myslím si, že to je důležitý krok k tomu, aby byly vyloučeny jakékoliv pochybnosti o výběrovém řízení," řekl Hřib. "Audit bude dozorčí rada zadávat na svém nejbližším jednání 31. ledna," řekl dále.

Dodal, že rozhodnutí úřadu je zatím nepravomocné a dopravní podnik proti němu podá rozklad. Zároveň se podle něj týká jen výběru dodavatele, a nikoliv celého tendru, který byl i podle dřívějšího rozhodnutí antimonopolního úřadu zadán správně. "Rušit se ta zakázka určitě nebude," uvedl náměstek.

 

Právě se děje

Další zprávy