Úspěšná sázka na vinylové desky. Podnikatelem roku se stal majitel společnosti GZ Media Zdeněk Pelc

ČTK ČTK
1. 3. 2016 23:25
Zdeněk Pelc, majitel světové jedničky ve výrobě vinylových desek GZ Media, se stal Podnikatelem roku za loňský rok v České republice. Mezi zákazníky firmy patří například Universal Music, Symantec a IKEA, kromě hudebních nosičů vyrábí například obaly na skotskou whisky nebo francouzské parfémy. Technologickým podnikatelem roku je majitel společnosti BioVendor - Laboratorní medicína Viktor Růžička, mezi začínajícími podnikateli byli oceněni Martin Wallner a Tomáš Huber ze společnosti Mixit.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: DVTV

Praha - Vítězem ocenění Podnikatel roku se za loňský rok stal majitel společnosti GZ Media Zdeněk Pelc. Titul technologického podnikatele získal majitel společnosti BioVendor - Laboratorní medicína Viktor Růžička a titul začínajícího podnikatele Martin Wallner a Tomáš Huber ze společnosti Mixit. ČTK o tom dnes informovali pořadatelé soutěže.

V letošním roce byl udělen také titul Společensky prospěšný podnikatel roku. Obdržela ho Markéta Královcová z Nadačního fondu Klíček.

"Věřím, že vítěz Zdeněk Pelc bude skvěle reprezentovat Českou republiku na celosvětovém finále v Monte Carlu a že jeho příběh osloví mezinárodní porotu stejně jako nás," uvedla vedoucí partnerka v poradenské společnosti EY v České republice Magdalena Souček.

Společnost GZ Media je světová jednička ve výrobě vinylových desek. Mezi zákazníky firmy patří například Universal Music, Symantec a IKEA, ale i řada menších firem. Kromě hudebních nosičů firma vyrábí třeba obaly na skotskou whisky nebo na vyhlášené francouzské parfémy. Nejdůležitějšími trhy jsou USA, Francie a Anglie. V květnu 2016 plánuje firma otevřít nový podnik v Kanadě a chystá také expanzi do Číny.

Společnost BioVendor je distributorem diagnostiky a specializovaného sortimentu klinických produktů. Zároveň je mezinárodně působící biotechnologickou společností s vlastním výzkumem, vývojem, výrobou a obchodní sítí. Společnost Mixit prodává müsli přes internetovou stránku Mixit.cz.

Ocenění podnikatel roku je letos udělováno po šestnácté. Loňským vítězem se stal majitel společnosti Koh-i-noor Vlastislav Bříza. Soutěž Podnikatel roku pořádá poradenská firma EY (dříve Ernst & Young) ve světě od roku 1986. Aktuálně se koná v téměř 60 zemích.

 

Právě se děje

Další zprávy