Teleshoppingová televize končí, ani třetí pokus nevyšel

Ekonomika Ekonomika
Aktualizováno 20. 2. 2014 19:27
Reklamní televizi Inzert TV ke konci ledna zanikla licence.
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Na tuzemském trhu neuspěla další televize, která svůj program stavěla především na teleshoppingu. Reklamní televizi Inzert TV ke konci ledna zanikla licence.

Jak informovala Rada pro rozhlasové a televizní vysílání, o ukončení programu požádal sám provozovatel stanice, společnost InzertMax. Ta je podle obchodního rejstříku od letošního února v likvidaci.

Jak připomíná server Médiář, společnost zprvu vlastnili Tomáš Fuxa a Strahinja Ivošević, loni v létě v ní čtvrtinový podíl získala investiční společnost Conseq Investment Management ovládaná Janem Vedralem.

Licenci pro program zaměřený výhradně na prezentaci a přímou nabídku rozsáhlého sortimentu zboží a služeb přitom Inzert TV získala teprve předloni.

V loňském roce - po pouhých dvou měsících vysílání - ukončila provoz i reklamní televize TipTV. Oficiálně oznámila jen přerušení vysílání z ekonomických důvodů.

Už v roce 2007 zkrachovala první teleshoppingová stanice Top TV. Financovala ji skupina KKCG miliardáře Karla Komárka a řídila Kateřina Fričová.

 

Právě se děje

Další zprávy