YouTube oslavilo sedmé narozeniny. S 800 miliony lidí

tl
23. 5. 2012 8:09
Uživatelé po sedmi letech na YouTube nahrávají 72 hodin videa za minutu

V neděli oslavil server YouTube již své sedmé narozeniny. Jeho vývojářský tým napsal k tomuto výročí na svém blogu děkovný dopis, ve kterém mimo jiné zmiňuje, že v tomto roce nahrávají uživatelé na YouTube každou minutu 72 hodin videa.  To je skoro dvakrát tolik, než tomu bylo před rokem.

Od roku 2005, kdy bylo YouTube spuštěno se toho mnoho změnilo. Zprvu bylo zaplněné převážně amatérským obsahem, ale postupem času se výrazně zprofesionalizovalo, a to především v otázce autorských práv. Za to může vděčit převážně společnosti Google, která YouTube v roce 2006 odkoupila za 1, 65 miliardy dolarů, a jejíž pracovníci YouTube neustále prohledávají a neautorizovaný obsah promazávají. Kromě toho prošel server velkou řadou změn podoby a přidal spousty reklam.

I přes tuto autoregulaci YouTube neustále roste a každým rokem se těší mnohem větší popularitě. Dokazují to čísla, kterými se pracovníci serveru často rádi chlubí. Kromě již zmíněného zdvojnásobení počtu nahraných videí to je také přes 800 milionů uživatelů po celém světě, kteří měsíčně na YouTube zhlédnou přes tři miliardy hodin videa.

--------------------------------------------------------------------------------

Stáhněte si přehrávač, který vám bude vyhovovat.

 

Právě se děje

Další zprávy