World of Warcraft - návykový více než kokain?

Josef Kníže
2. 3. 2009 17:13
Vážně jsou hry tak návykové?

Další diskuze o návykovosti online her byla otevřena ve Švédsku poté, co mladý student, který hrál World of Warcraft 24 hodin v kuse, dostal epileptický záchvat. WoW je veleúspěšným MMO titulem s 11 miliony pravidelných hráčů. Je to ale taktéž centrum problémů herní závislosti.

A že tentokrát kritici ostrými slovy opravdu nešetřili. Švédská Nadace v péči o mladistvé označila WoW za nejnebezpečnější hru dneška a přirovnala ji co do závislosti ke kokainu.

"Nenarazili jsme na jediný případ herní závislosti, ve kterém by nehrál roli World of Warcraft. Je to kokain herního světa a mnozí jej budou hrát, dokud nepadnou," řekl Sven Rollenhagen z nadace.

WoW přišlo na řeč poté, co jeden 15letý mladík ze Švédska zkolaboval po 24 hodinách u monitoru. Diagnóza v nemocnici mluví za vše - epileptický záchvat způsobený nedostatkem spánku, tekutin a příliš dlouhé doby koncentrovaného hraní.

Americká akademie pediatrů přitom doporučuje ne víc než 2 hodiny denně před monitorem. To by nás zajímalo kolik hráčů onlinovek se podobným doporučením řídí.

 

Právě se děje

Další zprávy