Víte málo o Bowiem? Aplikace na iPad vás poučí

Adam Pešek
21. 10. 2011 1:35
iPad vykládá kapitoly z rockové historie aneb David Bowie má vlastní aplikaci, jež interaktivně popisuje jeho bohatou a rozmanitou hudební kariéru
Ještě do neděle lze na pražském Hlavním nádraží zhlédnout výstavu portrétů světových osobností, které vytvořil fotograf Antonín Kratochvil. Poté se galerijní vlak vydá do Hradce Králové a dále do osmi měst.
Ještě do neděle lze na pražském Hlavním nádraží zhlédnout výstavu portrétů světových osobností, které vytvořil fotograf Antonín Kratochvil. Poté se galerijní vlak vydá do Hradce Králové a dále do osmi měst. | Foto: ČTK

The Thin White Duke, Ziggy Stardust, Alladin Sane, vlastním jménem David Robert Jones. Všechny právě zmíněné identity patří rockové hvězdě, kterou asi nejvíc lidí zná pod jménem David Bowie. Kdo ta jména slyšel poprvé, může své znalosti doplnit v nové aplikaci pro iPad. Nicméně prográmek David Bowie: The Ultimate Music Guide, vytvořený hudebním plátkem Uncut, bude spíš pro záležitostí skalní fanoušky.

Dlouhá a rozmanitá kariéra svébytného umělce je popsaná na více než šesti stech interaktivních stránkách a doplňuje ji řada videoklipů, audio ukázek, grafik či nikdy nezveřejněných fotografií. Archivní rozhovory přibližují pohled samotného autora, recenze každého z alb zase demonstruje jeho přijetí kritikou.

Na materiál bohatá aplikace o fenoménu jménem David Bowie v obchodě iTunes stojí pět dolarů a dostupná je pouze v angličtině. Zdarma je k dispozici i odlehčená verze Lite.

 

Právě se děje

Další zprávy