Twitterový účet Murdochovy manželky byl falešný

Adam Pešek
6. 1. 2012 3:53
Místo manželky Ruperta Murdocha tweetoval neznámý vtipálek. Sociální síť účet označila za ověřený, aniž by zjistila pravou identitu uživatele
Rupert Murdoch s manželkou Wendi Deng
Rupert Murdoch s manželkou Wendi Deng | Foto: David Shankbone, Wikinews

Zanedlouho poté, co mediální magnát Rupert Murdoch začal z dlouhé chvíle na své jachtě tweetovat, jej následovala i manželka Wendi Deng. Během krátké chvíle si stihla zaflirtovat s komikem Rickym Gervaisem nebo slušně odmítla komunikaci s mužem, který na Murdocha zaútočil koláčem. Jediným problémem však bylo, že z účtu na Twitteru Wendi Deng vůbec nepsala.

Účet sice sociální síť označila jako ověřený, nicméně jednalo se pouze o něčí legrácku. Po několika příspěvcích totiž dotyčný/á tweetnul, že se jednalo o pouhý vtip a že rozhodně není v manželském svazku s Rupertem Murdochem.

Parodující účty celebrit se na sociálních sítích čas od času vyskytnou. Pozoruhodná ale je nedbalost Twitteru, jenž účet označil jako ověřený. Falešná Wendi Deng portál ošálila na jediný den, přesto ji zarazilo, že s ní ohledně pravosti nikdo nekomunikoval.

Obvyklou strategií je označit profil za ověřený, pokud na něj odkazují oficiální internetové stránky, což se v tomto případě nestalo. Twitter jako rozhodující vzal zprávy několika médií, která v tomto ohledu také pochybila a pravou identitu uživatele si neověřila.

 

Právě se děje

Další zprávy