Tuhle kytaru vytiskli na 3D tiskárně. A umí i basu

LP Fish
7. 11. 2011 22:15
Funkční kytaru jako vystřiženou ze scifi filmů nabízí "amatérské" studio Zoybar. Vyrábí ji na 3D tiskárně.
Foto: zoybar.net

Zoybar Tor vypadá jako nástroj z baru ve filmu Hvězdné války, ale podle videa se zdá, že tahle prapodivná bezpražcová kytara má i dobrý zvuk. Navíc zaujala řadu technologických blogů. Vzešla totiž z 3D tiskárny.

Zoybar Tor vznikla v opensourcovém programu pro 3D modelování Blender a výsledný efektní tvar vznikl vylisováním plastu na 3D tiskárně při použití online služby Shapeways.

To už by důvod, proč by za kytaru měli kyberpunkoví fanoušci utratit 670 dolarů - mohl být. I přesto, že snímače a hlavy si musí do modelu ještě dokoupit.

Libo vytisknout basu?

Kytaru vyvinula hudební laboratoř Zoybar, která má slogan: "Udělej si svůj vlastní hudební nástroj nebo aplikaci."

Reaguje tak na řadu nových hudebních nástrojů z poslední doby, jejichž autory jsou "profesionální amatéři". Kromě šestistrunné verze prodává také verzi Zoybar Tor jako baskytary.

První hudební nástroj vytištěný na 3D tiskárně byla koncertní flétna, kterou vytvořil v laboratořích MIT Amir Zoran na konci roku 2010.

V Česku se o možnostech 3D tisku ví hlavně díky úsilí zakladatele Projektu RepRap a tvůrce open source 3D tiskáren Josefa Průši. Na jeho práci se můžete podívat v této galerii: Dvacetiletý Čech vymýšlí 3D tiskárnu, která vytiskne sama sebe

TIP: Líbí se vám naše články? Sledujte Dataramu na Facebooku nebo na Twitteru!

 

Právě se děje

Další zprávy