Třetí iPad? Dvojnásobné rozlišení, nové procesory

Adam Pešek
25. 11. 2011 5:18
iPad 3 by měl disponovat dvojnásobným rozlišením, procesory by měl dodávat někdo jiný, než současný výrobce Samsung. Oficiální informace však zatím nejsou
Foto: Ondřej Besperát

Je iPad počítač nebo není? V odpovědi na tuto otázku odborníci zatím neshodují, jisté však je, že výkonem k němu bude mít chystaný iPad 3 společnosti Apple zase o něco blíže. Podle prvních zvěstí by totiž mohl disponovat displejem s Full HD rozlišení, díky kterému by také měl o necelý milimetr ztloustnout.

Rozdíl oproti druhému iPadu bude značný. Aktuální model má totiž rozlišení pouhých 1024 na 768 pixelů a nástupce bude podporovat až dvojnásobek. Díky použité technologii IPS by navíc měl mít lepší pozorovací úhly.

S největší pravděpodobností pak procesory už nebude dodávat firma Samsung, ale čip nové generace bude mít na starosti někdo jiný. Předpokládá se, že jméno výrobce Apple oznámí kolem března příštího roku. V průběhu roku 2012 by pak dle prvních analýz na trh mohl přijít přístroj samotný, ovšem s oficiálními informacemi společnost tradičně šetří.

 

Právě se děje

Další zprávy