Světové hvězdy míří na konferenci WebExpo Prague

Datarama
14. 9. 2012 9:00
Největší IT konference ve střední Evropě se uskuteční od 20. do 22. září
konference WebExpo logo
konference WebExpo logo | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Hvězdy světového byznysu, designu a programování webu se už popáté sejdou na konferenci WebExpo Prague. Největší IT konference ve střední Evropě se uskuteční od 20. do 22. září v prostorách pražské Vysoké školy ekonomické.

Zlatým hřebem letošního programu je podle organizátorů řada význačných zahraničních řečníků. Hlavní hvězdy přijedou z USA, jsou to Ash Maurya - Lean Startup guru, Aarron Walter - User Experience Leader z Mailchimp, Ben Kamens - hlavní vývojář Khan Academy a Alistair Croll - zakladatel Solve of Interesting.

Mezi řečníky jsou i zástupci společnosti Centrum Holdings. Richard Fridrich prozradí, jak zbohatnout tím, že se nenecháte manipulovat. A Matěj Novák pak nabídne inspiraci, jak vydělávat na webu pomocí reklamy.

Podrobný přehled řečníků

Jedním z hlavních témat a nosných myšlenek WebExpo Prague 2012 bude networking. Jeho cílem je setkávání lidí během konference, navazování nových kontaktů, získávání příležitostí a propojování lidí a jejich schopností.

„K tomu budou sloužit diskuse o proběhlých přednáškách, meeting pointy s fontánami kávy a také Mini Barcamp, který umožní návštěvníkům konference zorganizovat si vlastní přednášku nebo diskusi," říká Šárka Štrossová z pořádající společnosti WebExpo.

Kompletní program akce

Vůbec poprvé bude veřejnosti v ČR blíže představena open-sourcová (NOSQL) grafová databáze Neo4j, která patří ve světě k předním databázím tohoto typu. V rámci WebExpo 2012 ji představí Michal Bachman (Opencredo).

Vývojáře má zaujmout i průvodní přednáška Filipa Hráčka (Google) a Ladislava Thona (Red Hat) o relativně novém programovacím jazyce DART od společnosti Google.

Pozornosti letošní konferenci také neunikla platforma Metro pro nové Windows 8, kterou blíže po stránce teoretické i praktické představí Jindřich Parus (Skype).

Mediálním partnerem tohoto setkání webových vývojářů, webdesignérů, online marketérů, obchodníků a podnikatelů jsou také online deník Aktuálně.cz a Centrum.cz.

Online rozhovor s organizátorem akce

 

Právě se děje

Další zprávy