Samsung Galaxy Premier: kompromis mezi dvěma modely S3

tl
23. 10. 2012 10:55
Chystaný telefon od Samsungu nebude další Nexus, ale Galaxy Premier
Dělníci připravují na veletrhu CES 2012 stánek firmy Samsung
Dělníci připravují na veletrhu CES 2012 stánek firmy Samsung | Foto: Reuters

Před dvěma týdny na internet unikly informace o chystaném telefonu od Samsungu, o kterém se původně myslelo, že bude pokračovatelem úspěšného modelu Galaxy Nexus. Jelikož ale Samsung podle všeho do programu Nexus Googlem v nejbližší době zařazen nebude, tajemný telefon bude patrně modelem ze zcela nové řady, která je zatím označována jako Galaxy Premier.

Mezi Galaxy S3 a S3 mini

Chystaný Galaxy Premier se podle známých informací bude výbavou a rozměry pohybovat na pomezí mezi smartphonem Galaxy S3 a jeho zmenšenou verzí S3 Mini. Měli bychom se tak dočkat výkonného hardwaru a displeje s úhlopříčkou 4,65 palce a technologií Super AMOLED.

Z uniklých benchmarkových testů vyplývá, že uvnitř Galaxy Premier nalezneme dvoujádrový procesor od Texas Instruments s taktem 1,5GHz a grafický čip PowerVR SGX 544. Nebude chybět ani 8Mpx fotoaparát a nejnovější verze systému Android 4.1 Jelly Bean.

Jelikož Samsung v nejbližší době nechystá žádnou akci, je těžké odhadnout, kdy bude Galaxy Premier představen. Logické by bylo, kdyby Samsung přišel s novým smartphonem ještě před Vánoci, je ale také možné, že se ho dočkáme až v roce 2013.

  

 

Právě se děje

Další zprávy