Revoluce na Facebooku: Z profilu se stala Moje historie

David Slížek
15. 12. 2011 16:30
Facebook 15. prosince začal spouštět novou podobu profilu, nazvanou Moje historie (Timeline) všem uživatelům. Poskytuje ale sedmidenní lhůtu, abyste si stránku nastavili podle svého.
Facebook Timeline
Facebook Timeline | Foto: Datarama, repro Facebook

Facebook provedl jednu z největších změn za celou dobu své existence. Počínaje 15. prosincem dostávají profily uživatelů na celém světě novou podobu. Firma to oznámila na svém blogu.

Design nazvaný Moje historie (Timeline) mohli lidé testovat už od září, teď se s ním ale budou muset popasovat úplně všichni.

Tip: Pokud vám Facebook ještě změnu nenabídl, můžete ji aktivovat sami na této stránce.

Všechny hříchy minulosti

Zásadní funkční změna spočívá v řazení příspěvků: pokud Facebook používáte, víte, že dohledat příspěvky, které jste sdíleli v minulosti, bylo prakticky nemožné. S Mojí historií se to mění.

Součástí profilu je teď časová osa, která komukoli umožňuje podívat se na všechny příspevky, které jste kdy sdíleli - můžete si dokonce zobrazit konkrétní rok, měsíc či den.

Pokud se obáváte, jaké "hříchy minulosti" na vás teď v profilech vyplavou, můžete si svou časovou osu samozřejmě upravit, některé věci skrýt a jiné naopak přidat.

Facebook vám dává od chvíle, kdy si Moji historii aktivujete, sedmidenní lhůtu, během které můžete úpravy provést. Poté se nový profil zveřejní.

Jak odebrat příspěvek

Příspěvky ze svého profilu odebíráte jednoduše: v pravém horním rohu každého příspěvku najdete dvě ikony: hvězdička příspěveke zvýrazní, tedy roztáhne přes dva sloupce, ikona tužky naopak umožňuje příspěvek skrýt, upravit nebo úplně smazat.

Pamatujte si, že příspěvky nemusíte sdílet úplně všem - vedle data publikování najdete ikonu, která umožňuje nastavit, zda je příspěvek viditeůlný veřejně, jen vašim přítelům, pouze vám, či nějaké specifické skupině lidí.

Výhradně vám je viditelná nová stránka Záznamy o aktivitách, na kterou se dostanete kliknutím na odkaz pod velkou fotografií. Na stránce vidíte záznamy o všem, co jste na Facebooku dělali.

TIP: Líbí se vám naše články? Sledujte Dataramu na Facebooku, na Google+ nebo na Twitteru!

 

Právě se děje

Další zprávy