Patrick Zandl: Nejrozšířenější značka počítače? Tablet!

Patrick Zandl
25. 3. 2013 16:47
Propukla naplno doba tabletů, která přináší rozsáhlou změnu celého IT průmyslu
Nexus 10, tablet od Google
Nexus 10, tablet od Google | Foto: Datarama

Praha - V počítačové branži propukla naplno doba tabletů, která s sebou přináší rozsáhlou změnu celého IT průmyslu. A její důsledky je těžké domyslet, i když něco už tušíme, píše ve své obsáhlé analýze v pondělním vydání deníku Insider Patrick Zandl.

Co například Zandl píše o tabletech:

Zjištění, že tablety se stávají nezbytnou součástí počítačového a informačního ekosystému, je zásadní. Pro vývojáře to znamená počítat s verzí pro tablety, ať již jde o firemní software, editory fotek, nebo třeba o ovladače k domácí elektronizaci.

Na letošním brněnském veletrhu Amper si žádná z českých firem nabízejících domácí automatizaci nedovolila nabídnout ji bez přístupu z mobilní aplikace a trendem je vyžadovat optimalizované verze pro tablety, které nabízejí více místa a lepší přehled.

Dobrá otázka je, kdo a co se prodává. Na to je odpověď vcelku jednoduchá. Nejenom v Česku se nejlépe prodávají tři značky: Apple, Samsung a levné. V Česku jde především o Prestigio, který v e-shopech seženete za příjemných "tři a půl" s daní, ovšemže v sedmipalcovém provedení, takže nemálo rodin tak vyřešilo Vánoce pro děti.

A nikoliv poslední změnou, kterou nám tablety přinášejí, je návrat soustředění. Na tabletech nemůžete mít spuštěno vedle sebe několik aplikací a zběsile mezi nimi přepínat podle toho, jak si která z aplikací žádá vaši pozornost. Na displej se vejde právě jedna aplikace. Psychologové s potěšením konstatují, že to způsobuje návrat soustředění, mírný ústup roztěkanosti, který nám graficky multitaskingové systémy přinášely.

Kompletní analýzu z pera Patricka Zandla pod názvem Nejrozšířenější značka počítače: tablet si můžete přečíst v placeném deníku Insider.

Je možné zakoupit i jediné číslo za 9 Kč. Více ZDE

 

Právě se děje

Další zprávy