Online Aktivace u PC verze Mass Effectu

Josef Kníže
7. 5. 2008 8:00
Že by ve stopách Bioshocku?
Foto: Hratelně.cz

Z oficiální zdrojů máme potvrzeno, že bude PC verze hitu od Bioware vyžadovat online registraci, podobně jak tomu bylo u Bioshocku. Narozdíl od něj ale bude mnohem chytřejší (nebo blbější?).

Poté, co si hru nainstalujete a poprvé spustíte, hra se automaticky zaregistruje a můžete se pustit do hraní. Po pěti dnech hraní se hra opět pokusí o registraci. Pokud jste připojeni k internetu, registrace si ani nevšimnete a ,,časovač" se resetuje na dalších 10 dní.

Pokud připojení nemáte (či vám z nějakého důvodu kiksne), můžete pokračovat ve veselém paření dalších 5 dní, z nichž každý den bude pokus pokračovat. Pokud se ani po dalších 5 dnech nepodaří hře registrovat, hru už nespustíte. Až poté, co opět navážete připojení, se vám časovač přepne a máte dalších 10 dní k dobru.

Výhodou systému je to, že neplatí ,,kiksne mi připojení a jsem v hajzlu", protože máte pořád 5 "čekacích" dní, než se spojení naváže. Jak si ale mají hru užít lidé, co připojení k internetu nemají vůbec? Samozřejmě, v dnešním světě je to mizivý počet, ale přecejen. Navíc bude více než zajimavé sledovat, co si se hrou počnou piráti, jelikož je PC v tomto směru nepřekonatelné. To už je ale jiný příběh. Více informací již brzy.

 

Právě se děje

Další zprávy