Mass Effect PC - problémy s instalací

Josef Kníže
19. 6. 2008 13:16
Vypuštění 10ti denní registrace věci nepomohlo.
Foto: Hratelně.cz

Po vydání očekávaného hitu Mass Effect na PC se začali ozývat nespokojení zákazníci ohledně softwaru digitálních práv, který PC verze obsahovala. Ta totiž dovoluje pouze tři instalace, a pak se můžete jít klouzat.

Podle serveru zákaznické podpory The Consumerist potvrdil zástupce technické podpory Electronic Arts na oficiálních fórech hry, že se odinstalováním hry dodatečné instalace nedočkáme.

Zákazníci, co svůj limit tří instalaci vyčerpají, musí kontaktovat technickou podporu EA a instalace navíc si vyžádat. Ačkoli má tato ochrana chránit proti pirátství, mnozí majitelé hry si stěžovali na hardwarové neduhy, formáty operačního systému a další problémy technického rázu, které vedly k reinstalaci a vyčerpání daného počtu.

Mass Effect PC měl původně dorazit s DRM schématem, kdy by byl zákazník nucen reaktivovat na internetu svou kopii hry každých 10 dnů. Z toho však Bioware upustil po hojném počtu nadávek ze strany fanoušků. A skončilo to takhle. I další hra pod EA, Spore, dorazí na PC se stejnou ochranou.

Je zajimavé, že ačkoli podobné ochrany mají zabraňovat pirátství, většinou dokážou počestné zákazníky vytočit takovým způsobem, že si hru stáhnou. Popravdě, kdo by si po podobném úderu do ledvin od vývojářů kupoval novou hru či čekal donekonečna na odezvu z centra technické podpory?

 

Právě se děje

Další zprávy