Mass Effect 2 - detailní nášup čerstvých informací

Josef Kníže
24. 5. 2009 15:34
Uniklé novinky z OXM jsou tu.
Foto: Hratelně.cz

Jak už to tak bývá, k jedné z nejvíce očekávaných her unikají na internet informace rychleji, než by se slušelo. Z červnového vydání časopisu OXM se nám tak dostává pořádné várky informací z chystaného Mass Effectu 2, a také nějaké ty detaily o možném datadisku pro jedničku.

Prozatím bychom měli považovat veškeré informace za čistou spekulaci, E3 je však za rohem a výstava se koná ještě před samotným vydáním časopisu, takže je dost pravděpodobné, že budeme naurčito vědět vše ještě předtím, než OXM dorazí na stánky.

Co se týde datadisku pro díl první, nejednalo se až o takové překvapení, jelikož se o něm mluvilo a ukazovalo ještě v únoru. Bude se však jednat o poslední rozšíření původní hry před nástupem dvojky. ,,Opravdu pracujeme na obsáhlém rozšíření pro první díl. Vlastně je už skoro hotový a proto očekávejte brzké oznámení," podělil se BioWare.

Nejvíce však toho bylo vyřčeno ohledně vyhypovaného druhého dílu, který si pozornost jistě zaslouží. Co tedy máme očekávat?

Foto: Hratelně.cz

- Budete hrát za starého známého Sheparda, neví se však, jak dlouho (takže možná opravdu padne).
- Objevila se nová rasa zvaná Drell a přibyla nová postava jménem Thane, což je zabiják, který se počas hraní možná přidá k vaší partě.
- Nově se podíváte na spousty planet: např. planetu Kroganů, Illium (domov Asari) jež vypadá jako Coruscant ze SW. Také se můžete těšit na Omegu, což je taková anti-Citadel z dílu prvního. Tedy obrovská loď, která je však poněkud zaostalá, naopak Citadel je vrchol civilizace. Dočkáte se i mateřské lodi Cerebus, což má být jedno z důležitých míst.
- Příběh se stále točí kolem války s Reapers, druhá kapitola se nám ale stočí ke zlé společnosti Cerebus a mizení lidských civilizací po celém vesmíru. Shepard je tak vyslán na průzkum a dle všeho sebevražednou misi, která už byla trochu popsána v teaseru.
- Inovované ovládání vozidel, které kompletně mění schéma z Mako.
- Pozměněný systém inventáře.
- Systém výtahů byl pozměněn, nyní dostanete mnohem větší přehled, kde se nacházíte a kam se chystáte.
- Vaše rozhodnutí budou mít mnohem větší dopad na příběh a osud vaší party, budete tak opravdu riskovat smrt některého z vašich kolegů.
- Konec příběhu slibuje epickou a otevřenou koncovku, narozdíl od vlažného zakončení prvního dílu.
- Více zbraní, biotických sil a nových členů týmu, stejnětak se vrátí i staří známí, ať už kolegové či součásti inventáře.

To je prozatím vše, pro úplný výňatek v angličtině si můžete zajít sem.

 

Právě se děje

Další zprávy