Knights of the Old Republic jako MMORPG?

Lukáš Bašta
25. 4. 2007 13:19
Dočká se úspěšné RPG ze světa Hvězdných válek dalšího pokračování a bude kompletně online?
Foto: Hratelně.cz

Zhruba před rokem vydala společnost Bioware prohlášení, že pracuje na novém MMORPG projektu, ale neřekla již na jakém. Směrů, jimiž se tehdy mohla vydat, bylo mnoho, jelikož Bioware udělali takové RPG skvosty jako Baldur's Gate, Neverwinter Nights, Jade Empire a hlavně Star Wars Knights of the Old Republic. A právě poslední zmiňovaný se podle amerického magazínu Electronic Gaming Monthly dočká dalšího dílu. Nic zatím není potvrzeno, ale znáte to, na každém šprochu...

Jasné zatím je, že se na něčem pracuje (v Austinském studiu) a pod palcem to má James Ohlen, člověk, který vytvořil právě KOTOR, Neverwinter Nights nebo Baldru's Gate. Začátkem dubna také společnost zakoupila engine pro tvorbu MMO titulů StreamBase, jenž je údajně nejlepším nástrojem na tvorbu kvalitních a bohatých online světů.

Kam to tedy nakonec všechno povede? Vypadá to, že by Bioware opravdu mohli vzkřísit jeden ze svých největších úspěchů, a Knights of the Old Republic nahrává nejen známé jméno, dva veleúspěšné díly, ale hlavně to, že půjde o sci-fi prostředí - mezi fantasy začíná být již trochu plno (Vanguard, World of Warcraft, Lord of the Rings atd.). Na druhou stranu se nám moc nepozdává, že by LucasArts šli proti svým Star Wars Galaxies, nicméně to by jen potvrdilo, že se s nimi do budoucna moc nepočítá. Hned jak zjistíme více, budeme vás informovat!

 

Právě se děje

Další zprávy