HTC spolupracuje s Facebookem na smartphonu

Adam Fiala
8. 5. 2012 8:52
HTC spolu s Facebookem vyrábějí značkový chytrý telefon
Foto: Reuters

HTC zkouší zaujmout zákazníky novou řadou HTC One, které dominuje čtyřjádrový HTC One X. Mimo to ale plánuje smartphone vyvíjený spolu s Facebookem.

Pro HTC by to mohla být příležitost, jak se zviditelnit. Za první čtvrtletí zaznamenala firma meziročně sedmdesáti procentní propad zisku a pětatřiceti procentní snížení tržeb. Starosti ji dělají dva dominantní subjekty na trhu - Apple a Samsung.

Když trhu vládnou dva výrobci

Samsung představil minulý týden novou generaci smartphonu Samsung Galaxy S III, navíc přebral taiwanskému výrobci smartphonů Google. Pro vyhledávacího giganta HTC původně vytvořilo smartphone Nexus One, ohledně dalšího vývoje se však výrobce Androidu obrátil na Samsung.

Apple pak se svým iPhonem slaví v poslední době úspěch. HTC tak po uvedení na MWC 2012 dodalo na trh první modely HTC One X a HTC One V, které doplní ještě HTC One S. Jestli se povede zvrátit strmý propad zájmu, ukážou aktuální prodeje. Špatnou ekonomickou situaci řeší i jiný tradiční výrobce telefonů - Nokia.

Telefon plný Facebooku

Další cestou k úspěchu může být značkový telefon Facebook. Integrace sociální sítě Marka Zuckerberga už proběhla v rámci telefonů HTC ChaCha a HTC Salsa, nový telefon by však měl být ještě otevřenějším produktem spojeným s Facebookem. Výsledek bychom mohli vidět už na podzim letošního roku.

Telefon by využil platformu Androidu, unikátní by mohlo být uživatelské prostředí, v němž by vynikly všechny služby a funkce sociální sítě Facebook. Ty by byly se systémem pevně svázány a usnadnily by lidem závislým na Facebooku přístup ke svému účtu a veškeré zábavě, kterou nabízí. Reálná je i představa samostatného tlačítka pro přímý přístup k síti. Facebook zůstává oblíbenou internetovou službou, a přestože jeho kouzlo tkví i v bezplatném režimu, mohlo by spojení značek zajistit i HTC značný přínos.

--------------------------------------------------------------------------------

Vyberte si nový smartphone online nebo v nejbližším kamenném obchodě.

 

Právě se děje

Další zprávy