Hodinky s Androidem? Od Sony už v březnu

Adam Fiala
20. 1. 2012 12:19
Místo obligátního "kolik je hodin?" se budeme ptát, co je nového na Twitteru?
Speciální hodinky Sony komunikující se zařízeními Android.
Speciální hodinky Sony komunikující se zařízeními Android. | Foto: Aktuálně.cz

Nestačí mít miniaturní počítač v podobě telefonu v kapse, snaha zjednodušovat je velká. Počítače se tak dostávají do brýlí i hodinek. S různými verzemi technologie koketují Apple i Google. Už na veletrhu CES 2012 však představilo jednu, podstatně jednodušší variantu Sony. Hodinky navíc stihne uvést na trh už v březnu.

Aktuální čas i tweety

Svůj přístroj nazvaný SmartWatch, který kupodivu ukazuje i skutečný čas, ocenila firma Sony na sto padesát dolarů (tři tisíce korun). Využívá přenosu informací přes Bluetooth 3.0 a komunikuje se smartphony s operačním systémem Android. Týká se to jak chytrých telefonů Sony, tak i dalších výrobců jako HTC či Samsung.

Dobíjení přes USB

Obrazovka má úhlopříčku 1,3 palce, zobrazí šedesát pět tisíc barev. Umožní například prohlížet e-mailovou schránku, číst SMS či zjišťovat údaje o aktuálním počasí. Důležitým bonusem je ovšem podpora zobrazení novinek na sociálních sítích Twitter a Facebook. Nejasné jsou informace ohledně baterie, která by měla přístroj podpořit až na týden. Lze ale čekat, že při průměrném využití hodinek se životnost stáhne na čtyři dny. K nabíjení využije USB.

 

Právě se děje

Další zprávy