Hardwarium: Amazon Kindle tablet, Samsung Galaxy Note

Hardwarium: Amazon Kindle tablet, Samsung Galaxy Note
Novinkou telefonu je stylus, který se skrývá v zadní části krytu. Stylus neslouží k ovládání uživatelského rozhraní, ale pro pořizování si poznámek, ať už formou psaného textu, či obrázků. 
Technologicky je displej vybaven novou vrstvou S-Pen, která pohyb stylusu dokáže snímat a zabezpečí mu tak výbornou přesnost.
Operačním systém telefonu je Android ve verzi 2. 3. Baterie o kapacitě 2500 mAh, by měla zabezpečit 570 hodin pohotovostního režimu a 780 minut volání. Rozměry telefonu jsou 145,9 x 83 x 9,7 mm. Váha 178 g. Na trhu by se telefon mohl objevit letos v listopadu. Odhadovaná cena kolem 1000 USD.
KT SpiderPad - smartphone jako tablet, laptop a hrací konzole 
Jeden smartphone vládne všem, řekli si v Korea telecom (KT) a navrhli sestavu, v které výkonný chytrý telefon ovládne tablet, laptop a přenosnou herní konzoli. Základem řešení je telefon s 4,5" displejem (rozlišení 1280 x  800 px) a dvou jádrovým procesorem Qualcomm o taktu 1,5 GHz. Operační paměť 1GB RAM, vnitřní paměť 16 GB. Paměť je možno rozšířit microSD kartou. Podporovány jsou karty do velikosti 32 GB. Samozřejmosti jsou i dva foťáky. Vpředu umístěna 3 Mpx kamera. Vzadu pak umístěný 8  Mpx fotoaparát, který podporováno je natáčení videa ve full HD rozlišení.  Výbava telefonu dále zahrnuje  Wifi, bluetooth, micro USB, GPS, micro HDMI, gyroskop, proximity čidlo a světelné čidlo.
Z rozměrů telefonu byla zveřejněna pouze šířka, která je 9,34 mm. Váha pak 141 g. Baterie telefonu má kapacitu 1710 mAh. Tablet i laptop jsou shodně vybaveny samostatnou baterií o kapacitě 6400 mAh. Velikost displeje tabletu je 10,1". Podle zveřejněných informací by se měl komplet v Koreji prodávat do konce roku 2011. Na dalších trzích pak na začátku roku 2012. Věřme, že i v Evropě. Cena zařízení známá není.
Amazon Kindle tablet - s Androidem a za hubičku 
Po celosvětově úspěšných čtečkách knih Amazon Kindle, plánuje společnost Amazon uvést na trh tablet stejného jména. Dostupných informací je jen pár. Operační systém Android, 7" barevný kapacitní displej, Wifi a cena kolem 250 USD. Foťák integrován nebude. Na další informace si musíme počkat.
Foto: Samsung Corp
Datarama
11. 9. 2011 16:27

Hardwarium - Každý týden přináší Datarama výběr krátkých zpráv ze světa hardwaru. Uniklé fotografie prototypů, vylepšováky, specifikace a tipy na hračky pro dospělé i děti.

 

Právě se děje

Další zprávy