Galaxy S3 je oficiálním telefonem olympijských her

tl
10. 5. 2012 7:58
Samsung a Visa budou na olympiádě prezentovat platby pomocí telefonu
Foto: SAMSUNG.COM

Společnosti Samsung a Visa oznámily, že dlouho očekávaný smartphone Samsung Galaxy S3 se stane oficiálním telefonem letních olympijských her v Londýně, které se uskuteční letos na přelomu července a srpna.

Největší současný výrobce telefonů a Visa chtějí návštěvníkům her ukázat možnost nové technologie bezkontaktních plateb přes telefon. Majitelé nového smartphonu budou moci na 140 tisících připravených místech vykonávat platby do 20 liber pouhým přiložením telefonu. To bude umožněno čipem NFC (near field communication), který je v Galaxy S3 integrován, a aplikací Visa payWave. K uskutečnění platby bude stačit aplikaci otevřít a telefon přiložit k platebnímu terminálu.

Poslední hit Samsungu, Galaxy S3, byl oficiálně představen minulý týden a v prodeji se poprvé objeví v Británii, a to 30. května. Smartphone bude vybaven displejem o velikosti 4,8 palce, osmimegapixelovým fotoaparátem a čtyřjádrovým procesorem s frekvencí 1,4 GHz. Kromě funkce bezkontaktních plateb bude telefon disponovat například unikátní aplikací S Voice, pomocí které bude možno telefon ovládat hlasem.

--------------------------------------------------------------------------------

Mobilní telefony - velký výběr na dosah ruky.

 

Právě se děje

Další zprávy