Další datadisk k World of Warcraft na cestě

Radek Pergl
3. 8. 2007 0:05
S World of Warcraft se vydáme na sever.
Foto: Hratelně.cz

Je dobrým zvykem tvůrců MMO titulů průběžně vydávat rozšiřující datadisky, ke svým dílům. Nejpopulárnější z nich však od roku 2004 zaznamenala pouze jediný. Ano, World of Warcraft se, se svými 9 miliony hráčů, zatím dočkal pouze expanze Burning Crusade, po níž se na pultech obchodů jen zaprášilo. Dva roky času na vývoj jistě Blizzardu umožnily dodat prvotřídní produkt. Fanoušci jsou však nemilosrdní a chtějí víc.

A teď to vypadá, že se toho dočkají dříve, než se odvažovali doufat. Německý orgán, hodnotící vhodnost her pro různé kategorie (obdoba ESRB) Untehaltungssoftware Selbstkontrolle (USK) totiž odhalil nejen název blizzardího datadisku, ale také jeho plánovaný příchod na trh.

Všeho si všimli na německé stránce Gamona. Na webu USK se ve středu objevil záznam s názvem World of Warcraft: Wrath of the Lich King. U něj bylo doplněno "GC-demo," což znamená, že by hra měla být předváděna na letošní Games Convention v německém Lipsku. Na dotaz, zda k tomu Blizzard může něco dodat přišla jen strohá odpověď: "Zatím jsme neoznámili žádné detaily týkající se budoucích expanzí WoW."

Seznam na webu USK dále přilil do ohně spekulací, který se v poslední době, ohledně eventuální expanze k WoW, rozhořel naplno. Jedna z jiskřiček mimo jiné tvrdila, že se datadisk bude odehrávat severně od regionu Northrend. Znalci jistě promptně podotknou, že Northrend je místo, kde se hrdina Arthas Menethil z Warcraftu 3 postavil proti hordám dreadlorda Mal'Ganise. Tam byl také posléze "zkažen" kouzelníkem Kel'Thuzadem, a to prostřednictvím mocného meče Frostmourne.

Blizzardu se asi moc nelíbilo, že jim USK svým počínáním vyfouklo eso z rukávu. Je totiž přinejmenším podivné, že by jinak USK posléze stahovalo záznam o jejich datadisku pro nic za nic... Před samotným započetím GC 2007 se od nás můžete těšit na preview, které vám o chystaném datadisku řekne o něco více.

 

Právě se děje

Další zprávy