Co můžeme očekávat od letošního E3?

tl
4. 6. 2012 16:31
Na letošním E3 Xbox 720 ani PlayStation nečekejme. Nové Wii ale bude
Foto: Reuters

Už zítra začne v Los Angeles nejvýznamnější herní veletrh E3, který nám každý rok ukazuje, jak je herní průmysl obrovský. Tisíce návštěvníků veletrhu jsou každoročně svědky představení mnoha herních i hardwarových novinek ze světa PC a konzolí. A jaké novinky můžeme očekávat tento rok?

Sony a Microsoft konzole zatím neukážou

Mnoho pozornosti se upíná především na tři nejvýznamnější výrobce konzolí, Sony, Microsoft a Nintendo, od kterých všichni očekávají předvedení nové generace konzolí.

Je ale jisté, že Microsoft nový Xbox nepředstaví, protože momentálně je jeho cílem udržet co největší zisky z Xboxu 360 a Kinectu, které by mu nová konzole přebírala. Je velice pravděpodobné, že nový Xbox, které mu se zatím přezdívá 720, bude Microsoftem představen po letošních Vánocích, tedy přibližně v lednu roku 2013.

Nintendo svou novou konzoli Wii U naopak už představilo a na E3 nám ho bude určitě podrobně předvádět a ukazovat. Všichni fanoušci produktů od Nintenda doufají, že nové Wii bude v prodeji na Vánoce, což je velice pravděpodobné.  V rámci předvádění nové konzole by měla být k vidění řada herních titulů pro novou konzoli, jako například úspěšná hra Batman: Arkham City.

Jaké jsou plány Sony, zatím není stále jisté. Je možné, že čtvrtou generaci PlayStationu skutečně oznámí, nicméně by tím pravděpodobně ve velkém klesly tržby z prodeje PS 3. Vzhledem k tomu, že se Sony podle všeho momentálně finančně úplně nedaří, je spíš pravděpodobnější, že se bude držet podobného plánu jako Microsoft a s oznámením nové konzole počká aspoň na konec Vánoc.

Brýle od Valve a Elder Scrolls Online

Kromě novinek ze světa konzolí by si na své měli přijít také hráči preferující PC. Různé zvěsti kolují hlavně okolo společnosti Valve, která údajně chystá svůj vlastní hardware. Podle všeho by se mělo jednat o herní zařízení podobné například nedávno představeným Google Glasses. Kromě tohoto pokusu ale přinese Vlave hráčům malé zklamání, protože už oficiálně oznámilo, že na E3 neukáže žádné jiné hry než DOTA 2 a Counterstrike: Global Offensive, což znamená, že třetího pokračování legendárního Half-Life se nedočkáme.

Ze všech her se asi nejvíce hráči těší na GTA V, nicméně Rockstar Games zatím jeho předvedení nepotvrdilo.  Pokud páté GTA opravdu neuvidíme, bude asi největším hitem Elder Scrolls Online, jehož vydání společnost Bethesda nedávno potvrdila, ale další informace k němu neposkytla.

--------------------------------------------------------------------------------

Vyzkoušejte online hry nebo si kupte počítačové hry a herní konzole.

 

Právě se děje

Další zprávy