Chcete ji? Bude vaše za 55 babek!

Lukáš Bašta
14. 6. 2007 10:56
Figurky podle slavných videoher.

Při lovení novinek z herní branže poslední dobou čím dál tím víc narážím na figurky slavných videoherních postav a momentálně se jejich počet navýšil natolik, že se o ně s vámi musím podělit. Přeci jenom jde o opravdu výstavní kousky. A to nemusím myslet jenom figurky prsatých bojovnic z mlátičky Rumble Roses. Takovou téměř nezahalenou Dixie Clements v poměru 1:8, tedy o výšce šesti palců, si můžete koupit za nějakých 55 dolarů.

Z trochu jiného soudku jsou zase rozkládající se postavičky ze série Resident Evil. Ne, že by šlo o nějaký importovaný aušus, ale zombie prostě jinak nezachytíte. Série figurek tak má oslavit desáté výročí začátku herní série. Hodně populární je taky mezi hráči postava Big Daddyho z chystané bomby Bioshock. Tenhle borec s pořádnou potápěčskou výbavou včetně obrovského vrtáku již stačil během prezentovaných videí zkultovnět a tak není divu velká sháňka po jeho postavičce.

Největší bombu jsem si nechal na konec a tou je 18palcová postava Tychuse Findlaye, hlavního Terranského hrdiny ze StarCraftu 2. Tenhle nádherně propracovaný model je momentálně i přes cenu 250 dolarů vyprodaný, resp. výrobci nejsou schopni plnit všechny předobjednávky. Samozřejmě je toho mnohem více a na specializovaných webech můžete najít většinu videoherních ikon ať již jde o Street Fightera, Final Fantasy, sexy BloodRayne nebo akční figurky z WarCraftu ty jste ostatně mohli u nás vyhrát. Nicméně většinou nejsou nejlevnější a jejich sehnání je pro Čecha komplikované.

Proto je tu další způsob, který by spíš mohli prezentovat Gondíci z Ptáka loskutáka, protože je z kategorie udělej si sám. Jde o weby zaměřené na papírové modely, které jsou zadarmo ke stažení a vy si tak s trochou zručnosti můžete udělat například "klíšťata" z Half-Life 2, Pyramid Heada ze Silent Hill nebo dokonce skládacího Optimus Primea z Transformers. Autoři těchto papírových postav totiž rozeberou herní modely, rozloží je na jednotlivé součásti a jejich rozlepenou verzi dají na papír, který si vy můžete vytisknout. Pokud chcete vědět více, není nic jednoduššího, než hodit do vyhledávače heslo "papercraft".

 

Právě se děje

Další zprávy