Ballmer při loučení s Microsoftem tančil. Podívejte se

ČTK ČTK
27. 9. 2013 16:55
Mezi kandidáty na nového šéfa softwarového gigantu je i ředitel Fordu Alan Mulally
Steve Ballmer se loučí se zaměstnanci Microsoftu.
Steve Ballmer se loučí se zaměstnanci Microsoftu. | Foto: Reuters

Seattle - Odcházející generální ředitel amerického softwarového gigantu Microsoft Steve Ballmer se svým osobitým způsobem rozloučil se zaměstnanci podniku. Na jeho posledním velkém setkání s pracovníky podle účastníků nechyběl jeho tradiční tanec a došlo i na slzy.

Ballmerovo tancování a pokřikování na firemních akcích patří mezi legendární videa na YouTube. Při rozlučce si prý zatančil například na píseň Michaela Jacksona Wanna Be Startin' Somethin', kterou použil i při svém prvním setkání se zaměstnanci v roce 1983.

Ballmer během svého hodinového projevu hovořil mimo jiné o vyhlídkách podniku. Poděkoval rovněž zaměstnancům, kteří jej odměnili potleskem. Setkání se podle odhadů zúčastnilo asi 13 000 zaměstnanců, dalších zhruba 25 000 ho sledovalo v internetovém přenosu.

"Máme před sebou neuvěřitelný potenciál," prohlásil Ballmer. "Po mnoho let jsme byli skvělou společností. A budeme skvělou společností také po mnoho dalších let," dodal.

Ballmer v srpnu oznámil, že do roka odejde ze své funkce. Předpokládá se, že funkci opustí, jakmile firma najde vhodného nástupce. Hlavními kandidáty jsou podle posledních spekulací generální ředitel automobilky Ford Motor Alan Mulally a bývalý šéf výrobce mobilních telefonů Nokia Stephen Elop.

Microsoft se tento měsíc dohodl na převzetí Nokie za 5,44 miliardy eur (140 miliard korun).

Microsoft je největším výrobcem softwaru na světě a jeho operační systém Windows stále využívá většina osobních počítačů. V poslední době ale firma zaostává za konkurenty jako je Apple nebo Google, kteří ji předstihli v orientaci na stále populárnější tablety a chytré telefony.

 

Právě se děje

Další zprávy